Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KASTAMONU (AA) - Kastamonu'da 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

        Cumhuriyet Meydanı'nda Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Bahçacıoğlu tarafından Atatürk ve Şerife Bacı Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan tören Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu'nda devam etti.

        Buradaki törende, konuşan Vali Mesut Yıldırım, vicdan ölçüsünde yapıldığı taktirde her mesleğin kutsal olduğunu söyledi.

        Öğretmenlik mesleğinin diğer mesleklerle kıyaslandığında bir adım önde olduğunu vurgulayan Yıldırım, "Bizler çocukluğumuzda büyüklerimizin ders kitaplarını kullanırdık. Bilgiler çok fazla değişmiyordu. İçinde bulunduğumuz dünyada teknoloji neredeyse ışık hızıyla yayılıyor. Öğretmenlerimize bu anlamda çok ciddi sorumluluklar düşüyor. Öğrencilerimiz kadar araştırmaları gerekiyor. En yeni, en taze bilgiyi bir cevher gibi kazandırmak zorunda olduklarını bilmeleri gerekiyor." diye konuştu.

        Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Bahçacıoğlu, 15 Temmuz darbe girişimine işaret ederek, ülkenin çocuklarını kendi ülkesine düşman yetiştirenleri lanetlediğini dile getirdi.

        Konuşmalarından ardından öğrenciler tarafından şiirler okundu ve yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi.

        Bu yıl göreve başlayan öğretmenlerin yemin ettiği tören, Abdurrahmanpaşa Lisesi Okul Korosu tarafından sesledirilen marşlarla sona erdi.

        Programa, Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kastamonu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kastamonu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler