Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KIRKLARELİ (AA) - Kırklareli'nde 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

        Özgürlük ve Demokrasi Meydanı'ndaki törende, Milli Eğitim Müdürü Murat Aşım tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk bırakıldı.

        Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sona erdi.

        Kültür Merkezinde devam eden tören de günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Vali Esengül Civelek, öğretmenliğin kutsal bir meslek olduğunu söyledi.

        Çağdaş uygarlık değerlerinin korunması ve geliştirilmesinde, toplumların refah seviyesinin arttırılmasında, okuyan, yaratıcı düşünen, sorgulayan, kendisi ve toplumuyla barışık olan, milli manevi değerleri benimseyen, mutlu, sağlıklı üreten bireyler yetiştirmede en önemli aracın eğitim olduğuna vurgu yapan Civelek, gelecek nesillerin yetiştirilmesinde emeği geçen bütün öğretmenlere teşekkür etti.

        Öğretmenlerin önemli sorumlulukları yerine getirdiklerini ifade eden Vali Civelek konuşmasını şöyle sürdürdü:

        "Çağdaş uygarlık değerlerinin korunması ve geliştirilmesinde, toplumların refah seviyesinin arttırılmasında, okuyan yaratıcı düşünen, sorgulayan kendisi ve toplumuyla barışık olan milli manevi değerleri benimseyen, mutlu sağlıklı üreten bireyler yetiştirmede en önemli araç eğitimdir. İnsanlık var olduğundan günümüze kadar pek çok şey öğrendik, öğreniyoruz, hayat boyu öğrenmeye devam edeceğiz. Öğrenme sürecimizde öğretmenler bizim vazgeçilmezimizdir.

        Teknoloji hangi seviyeye gelirse gelsin öğretmen olmadan o teknolojik gelişimde kaliteli, nitelikli iyi bir öğretimin olması da mümkün değildir. İnsanlık tarihinin en kutsal görevini yerine getiren eğitim sevdalısı, gelecek sevdalısı, sevginin şefkatin, saygının sembolü, özverili fedakar tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım öğretmenler gününü kutluyorum."

        Törende, mesleğe yeni başlayan öğretmenlerin yemin etmesinin ardından, emekli öğretmen ve personele hizmet şeref belgeleri verildi.

        Ayrıca okullararası düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında da dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kırklareli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kırklareli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler