Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GAZİANTEP (AA) - Gaziantep'te terör örgütü PKK'ya yönelik operasyon düzenlendi.

        İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler, istihbari çalışmalar kapsamında merkez Şahinbey ilçesinde önceden belirlenen 20 adrese operasyon gerçekleştirdi.

        Özel Harekat ile çevik kuvvet ekiplerinin de katıldığı operasyonda, baskın düzenlenen ev ve işyerlerinde arama yapıldı. Halen devam eden operasyonda bazı şüpheliler gözaltına alındı.

        Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, Gaziantep Emniyet Müdürlüğünce PKK/KCK terör örgütü adına eylem ve faaliyette bulunan 19 şüphelinin yakalanmasına yönelik, Terörle Mücadele, Özel Hareket ve Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünde görevli 250 personelin katıldığı, drone'la havadan görüntü alınarak, "TOMA, Ural ve Shortland" gibi zırhlı ekip araçları kullanılarak eş zamanlı operasyon yapıldı.

        Operasyon kapsamında; sosyal paylaşım siteleri, PKK/ KCK terör örgütü güdümünde faaliyet yürüten basın-yayın organları vasıtasıyla sözde örgüt yöneticilerinin, iş yerlerinin kepenk kapatarak halkın sokağa dökülmesi ve başkaldırı tarzı kanunsuz gösteriler düzenlenmesi yönündeki talimatları doğrultusunda Gaziantep'te kepenk kapatan 16 kişi gözaltına alındı.

        Aramalarda 5 tabanca ve çok sayıda mermi, 1 kuru sıkı tabanca, 1 av tüfeği, 2 pala tabir edilen bıçak, çok sayıda PKK/KCK terör örgütü içerikli kitap, dergi, fotoğraf, bez parçaları ve örgütsel dokümanlarla elektronik cihazlar ele geçirildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gaziantep haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gaziantep Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler