Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KOCAELİ (AA) - Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 3 kişinin ölümüne neden olduğu iddia edilen sanığın yargılandığı davanın görülmesine başlandı.

        Kocaeli 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın duruşmasına tutuklu sanık Berat Şahin, avukatları Fahri Örengül, Cengiz Sarıbay ve müştekiler katıldı.

        Duruşmada söz verilen sanık Şahin, D-100 karayolu Sakarya istikametine seyir halindeyken sağındaki minibüsün önüne doğru manevra yaptığını belirterek, "Ben de araca çarpmamak için frene bastım ve direksiyonu sağa sola çevirdim. Bunun üzerine araç kaydı ve direksiyon hakimiyetini kaybettim. Kaza meydana geldi. En son karşıdan gelen aracın farını gördüm sonrasını hatırlamıyorum." ifadesini kullandı.

        Sanık avukatı Örengül de dosya içinde müvekkilinin asli kusurlu olarak gösterilmişse de olaya sebebiyet verenin başka bir araç olduğunu savunarak, "Müvekkil yönünden tali kusurdan söz edileceği anlaşılmaktadır. Deliller toplanmıştır, müvekkil olay sebebiyle psikolojik olarak etkilenmiş ve ileriki süreçte de tedaviye ihtiyaç duyacaktır. Kendisi öğrencidir, adli kontrol şartıyla tahliyesini talep ediyorum." şeklinde konuştu.

        Müşteki İrfan Topal ise olay günü kullandığı aracıyla Kocaeli istikametine seyir halinde olduğu sırada karşıdan ışık gördüğünü ve kazanın meydana geldiğini kaydetti.

        Aracın kendi bulunduğu şeride nasıl geldiğini görmediğini anlatan Topal, sanıktan şikayetçi olduğunu belirtti.

        Mahkeme heyeti, dosyanın kusur durumunun tespiti için Adli Tıp Kurumu Trafik İhtisas Dairesine gönderilmesine ve sanığın tutukluluğunun devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

        - Olay

        Eylül ayında Kartepe ilçesi D-100 karayolu İstanbul istikameti Uzuntarla mevkisinde İrfan Topal idaresindeki 41 NT 796 plakalı otomobil, karşı yönden gelen Berat Şahin yönetimindeki 18 AR 478 plakalı hafif ticari araçla çarpışmış, kazada Muhammet Duran, Ünal Başyiğit, Oğuzhan Olgun hayatını kaybetmiş, sürücüler ise yaralanmıştı.

        Daha sonra gözaltına alınan Şahin, emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler