Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BURSA (AA) - Bursa'da, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

        Atatürk Anıtı'na öğretmenler adına çelenk sunumuyla başlayan etkinlik, Mahmut Celalettin Ökten İmam Hatip Ortaokulu Konferans Salonu'nda devam etti.

        Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nün Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e "Başöğretmen" unvanının verilmesi vesilesiyle ilan edildiğini hatırlattı.

        Başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal eden şehit öğretmenleri, tüm şehit ve gazileri rahmet ve minnet duygularıyla andıklarını belirten Sarıkaya, şöyle konuştu:

        "Bu vesileyle 15 Temmuz girişiminde şehit olanları da rahmet ve şükran duygularımla saygıyla yad ediyorum. Gazilerimize geçmiş olsun dileklerimle sağlık ve afiyetler diler tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyor, bundan sonraki meslek yaşantılarında başarılar diliyorum."

        Hasan Ali Yücel Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan programda, öğretmen ve öğrenciler tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı, şiirler okundu.

        "Sadakat" konulu drama canlandırıldı, çeşitli gösteriler sunuldu.

        Göreve yeni başlayan aday öğretmenlerin yemin ettiği törende, emekli öğretmenlere Hizmet Şeref Belgesi verildi.

        Törene, Vali Yardımcısı Fatih Kadiroğlu, Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın, ilçe milli eğitim müdürleri, şube müdürleri, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bursa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bursa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler