Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AYDIN (AA) - Nazilli ve Çine ilçelerinde, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

        Nazilli İstasyon Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtı önünde saygı duruşunda bulunulmasıyla başlayan tören, İstiklal Marşı'nın okunması ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Şakir Cihan Koçyiğit tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla devam etti.

        Program, daha sonra Nazilli Belediye Sarayı Tiyatro salonunda devam etti.

        Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur, burada yaptığı konuşmada, "Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün 24 Kasım 1928 tarihinde kurulan, millet mektepleri başöğretmenliğini kabul ettiği günü, 1981 yılından beri ülke genelinde ‘24 Kasım Öğretmenler Günü’ olarak kutlamaktayız. Milletçe öğretmenlerimize duyduğumuz saygı ve sevginin ifadesi olarak kutladığımız bu gün çok özel bir anlam taşımaktadır." diye konuştu.

        Konuşmanın ardından şiir dinletisi ve çeşitli etkinlikler yapıldı.

        - Çine

        Çine ilçesinde, 24 Kasım Öğretmenler Günü vesilesiyle Belediye Kültür Merkezi'nde program düzenlendi.

        Mehmet Emin Kız Meslek Lisesi’nin hazırlamış olduğu programda, mesleğe yeni adım atan 16 stajyer öğretmen yemin etti.

        Burada konuşan Çine İlçe Milli Eğitim Müdürü Şakir Sait Üstündağ, "Bu gün öğretmenler günü ve Atatürk’ün Başöğretmen oluşunun yıl dönümü. Mesleğe yeni başlayanların heyecan, emekleriyle gurur duyduğu gün. Yılda bir defa dahi olsa hep beraber toplandığımız gün. Bugün öğretmenler günü. Hepinize kutlu olsun." ifadelerini kullandı.

        Daha sonra günün anlam ve önemine ilişkin lise öğrencileri tarafından yazılan şiir ve kompozisyonlar okundu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aydın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aydın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler