Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SAKARYA (AA) - EMRE AYVAZ - UĞUR SUBAŞI - Sakarya'nın Karapürçek ilçesinde yaşayan ve anne karnında "hidrosefali hastalığı" teşhisi konulan 2 yaşındaki Ümmügülsüm Selim, iyi olacağı günü bekliyor.

        Daha önce "hidrosefali hastalığı" yüzünden salgılanan omurilik sıvılarının vücuttan atılması için 4 ameliyatla kafatasına şant takılan Ümmügülsüm, sağlığına tam olarak kavuşamadı.

        Bunun üzerine, Ümmügülsüm'ün, salgılanan omurilik sıvısının çoğalması ve ağrılarının artmasından dolayı tekrar ameliyat edilmesi ve kafatasına 3'üncü şantın takılmasına karar verildi.

        Maddi durumları iyi olmadığı için yardımseverlerin yardımlarıyla toplanan parayla 5'inci ameliyatla kafatasına 3'üncü şant takılan Ümmügülsüm, sağlığına kavuşmak için gün sayıyor.

        Baba Yakup Selim, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ümmügülsüm'e, anne karnında beş aylıkken hidrosefali teşhisi konulduğunu söyledi.

        Doğumun ardından çocuğunun ameliyata alındığını ve "hidrosefali hastalığı"ndan kaynaklanan sıvının vücuttan atılması için başına şant takıldığını belirten Selim, uyum sağlanamadığı için 55 gün içerisinde yeniden takıldığını ve bu durumun iki kez daha tekrarlandığını aktardı.

        - "Yetişkine takılan şantı, çocuğa taktık"

        Ümmügülsüm'ün kafasına takılan iki şantın, iki yıla yakın kullanıldığını vurgulayan Selim, "Kafatasındaki suyun fazla üretim sağlamasından dolayı doktorumuz bir şant daha takılması gerektiğini söyledi. Bu şantın takılması için kafatasının küçültülmesi gerekiyordu. Bu çocuğa zarar vereceği için beşinci bir ameliyatla kafasına şant takılması gerekiyordu. Çocukta sürekli bir baş ağrısı vardı. Daha sonra hoca çocuğu ameliyat etme kararı aldı. Kafatası küçültme operasyonundan vazgeçildi. Beşinci ameliyata karar verdik ve İstanbul'a gittik. Beşinci ameliyatımız için yatış yaptık." diye konuştu.

        Selim, Ümmügülsüm'ün kafasında omurilik sıvısının fazla olmasından dolayı şant takıldığını ve bu sıvı tüketimini yapamadığından kafanın içinde odacık olarak şişme yaptığını belirtti.

        Hidrosefali hastası Ümmügülsüm'ün kafasına şant takılmasının bu nedenle uygun görüldüğünü işaret eden Baba Selim, şöyle konuştu:

        "Beşinci ameliyata gittik. Eskiden yapılan bir operasyonda şant yerinin deri altında iltihap oluşmasından kaynaklanan bir enfeksiyon gelişti. Hiç planda olmayan bir ameliyattı bu. Yarayı kurutmak için operasyon yapıldı. Daha sonra yara kapatıldı. Şuan çocuğun kafasında üç şant takılı. Daha sonra bu şekilde taburcu işlemi yapıldı. Yetişkine takılan şantı, çocuğa taktık. Doktorumuz şantın Ümmügülsüm'e çok uygun olduğunu söyledi."

        - "Hastalık bizi maddi, manevi çok zorladı"

        Selim, Ümmügülsüm doğduğundan beri bu hastalıkla mücadele ettiklerini, bu hastalığın kendilerini maddi ve manevi olarak çok zorladığını anlattı.

        Eş, dosttan gelen yardım ve yapılan haberler sayesinde çocuğun ameliyatının gerçekleştiğini kaydeden Yakup Selim, "Meblağ bize göre çok uçuk bir rakam. Son ameliyatı 45 bin liraya yaptırdık. Anadolu Ajansının yaptığı haber, yardımları çok arttırdı. Önce Allah'ın takdiri sonra maddiyat önemli. Emeği geçen yardımseverlere çok teşekkür ediyorum. Yapılan haber çok yankı uyandırdı. Hastaneye ve evimize ziyarete gelenler oldu. Arayanlar hiç soru sormadan hesaba parayı yatırdıklarını söylediler, isim bile vermediler. Herkesten Allah razı olsun." ifadesini kullandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sakarya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sakarya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler