Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KONYA (AA) - Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Ilgın Belediye Başkanlığına görevlendirilen Mehmet Karahan, yeni yönetimin ilk 3 ayını değerlendirdi.

        AK Parti Belediye Meclis üyesiyken başkanlığa görevlendirilen Karahan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 3 aydır iş başında olduklarını söyledi.

        Ilgın Belediyesi ekiplerinin ilçede başlattığı hizmet atağını dört koldan sürdürmeye devam ettiğini belirten Karahan, şunları kaydetti:

        "Belediye meclis üyesi olmam hasebiyle Ilgın'ın sorunlarını yakından biliyordum. Görevlendirildiğimiz günden itibaren kendimize bir yol haritası çizdik. Bu yol haritasında öncelikli yapılması elzem olan hizmetleri ele aldık. Şehrimize yapılan alt yapı çalışmaları kapsamında doğalgaz, kanalizasyon, içme suyu hattı yenileme ve elektrik tellerinin yer altına alınması çalışmaları tamamlanarak prestij caddemizde asfaltlama çalışmalarında sona geldik. Kaldırım ve yeşil alan çalışmalarımız devam ediyor. İlçemizde doğalgaz çalışmalarında 1’inci etap tamamlandı ve vatandaşlarımız evlerinde gaz kullanmaya başladılar. Gençlik merkezi yapımı çalışmalarında yer tahsisi ve zemin etüt çalışmaları tamamlandı. Aynı şekilde Kültür Merkezi projemizi tamamladık, ihaleye çıkma aşamasında. Kentsel dönüşüm projemiz tamamlandı. Aralık ayında hak sahipleri yeni evlerine taşınmaya başlayacaklar. Ayrıca altı mahallemizin merkez noktalarına halı saha yapımında yer tespitini tamamlayarak projelendirdik."

        Projelendirilen yatırımların şehre hızlı bir şekilde getirilmesi için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini belirten Karahan, "İlçe merkezimizde bulunan tarihi Ulu Cami'nin restorasyon çalışmalarına 2017 yılında ibadete açılacak şekilde hız verildi. Büyükşehir yasası ile köy statüsünden mahalle statüsü kazanan mahallelerimize kilitli taş döşeme ve park bahçe çocuk oyun parkı yapımı hizmetlerimiz devam ediyor. Cami ve okullarımızın bahçe asfaltlarını ve çevre düzenlemelerini tamamlama noktasındayız. Daha önce devam eden projelerin ve yapımına başlanan hizmetleri aksatmadan Konya Büyükşehir Belediyemizle koordineli bir şekilde devam ettiriyoruz." dedi.

        FETÖ darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında görevden alınan ve tutuklanan eski Ilgın Belediye Başkanı Halil İbrahim Oral'ın yerine AK Parti Ilgın Belediyesi Meclis Üyesi Mehmet Karahan atanmıştı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Konya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Konya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler