Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KONYA (AA) - Konya'da kendilerini polis olarak tanıtan telefon dolandırıcıları, 90 yaşındaki kadının 480 bin lirasını aldı.

        Beyşehir ilçesinde yaşayan Fikriye Çalışır'ı (90) telefonla arayan bir kişi, kendisini polis olarak tanıtarak, "Terör örgütü paranıza el koyacak. Gelecek arkadaşlara bankadaki paranızı çekip teslim edin." dedi.

        Çalışır'dan adresi öğrenerek evine giden dolandırıcılar, yürümekte zorluk çeken yaşlı kadını bankaya götürdü ve hesabından çektiği 30 bin lirasını aldı.

        Fikriye Çalışır'ın 450 bin lirası daha olduğunu gören dolandırıcılar, ilçedeki banka şubelerinden bunun çekilemeyeceğini söyleyip yaşlı kadını Konya kent merkezine getirdi.

        Çalışır, farklı banka şubelerindeki 450 bin lirasını daha çekip yanındaki dolandırıcılara verdi.

        Toplam 480 bin lirayı alan dolandırıcılar, yaşlı kadını bir parka bırakıp "10 dakikaya geleceğiz" diyerek kayıplara karıştı.

        Dolandırıldığını anlayan Fikriye Çalışır, polisi arayıp yardım istedi.

        Çalışır, bu sırada gazetecilere, babasından kalan arsaları satıp paralarını bankaya yatırdığını, Beyşehir'de 96 yaşındaki ablası ile birlikte yaşadığını anlattı.

        Fikriye Çalışır, polis ekiplerince ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.

        Polisin kaçan şüphelilerin yakalanması için başlattığı çalışma sürüyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Konya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Konya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler