Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MANİSA (AA) - Manisa'nın Yunusemre ilçesindeki 1'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı Arif Seyhun Kışlası'nda vatani görevini yapan ve acemi eğitimlerini tamamlayan erler için yemin töreni düzenlendi.

        Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, temel eğitim gören 3 bin 752'si 1996/4 tertip, 290'ı 365'inci kısa dönem olmak üzere 4 bin 42 acemi er, silah ve Türk bayrakları ile donatılmış masaların çevresinde yemin etti.

        Yaş kütüğüne dönem plaketinin çakıldığı törende, birliğe ilk katılan, spor ve bakım branşlarında başarı gösterenler ile geçmişte vatani görevlerini aynı birlikte yapmış olan 37 Mehmetçik babasına 1. Piyade Eğitim Tugay Komutanı Albay Şefik Güvenç tarafından belge, ödül ve hediyeler verildi.

        Hediyelerin verilmesi sırasında Bayburt’tan birliğe katılan Orhan Kurt’un, iş kazası geçiren babası Ercan Kurt’un tekerlekli sandalyeyle katılması dikkat çekti.

        Törende yaptığı konuşmada yemin eden askerlere seslenen Tugay Komutanı Albay Güvenç, "Komutanınız olarak sizlerin ettiğiniz yemine bağlı kalacağınıza, vazifeyi namus bilerek çalışacağınıza, parolanızın, vatan bayrak ve şeref olacağına, dürüstlük ve doğruluktan asla taviz vermeyeceğinize gönülden inanıyorum." dedi.

        Program tören geçişiyle sona erdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Manisa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Manisa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler