Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KIRKLARELİ (AA) - Babaeski Sağlık Müdürlüğünce Organ Bağışı Haftası kapsamında organ bağış standı kuruldu.

        Atatürk Meydanı Hükümet Konağı önünde kurulan stantta vatandaşlara broşür dağıtılarak organ bağışı hakkında bilgiler verildi.

        Sağlık Müdürü Dr. Hakan Azatçam, burada gazetecilere yaptığı konuşmada, Sağlık Bakanlığı'nın organ bağışına büyük önem verdiğini söyledi.

        Organ bağışları ile organ nakli bekleyen hastaların hayatının kurtulduğunu ifade eden Azatçam, vatandaşların organ bağışlarına karşı daha fazla duyarlı olmasını istedi.

        Bir kişinin hayattayken serbest iradesiyle ya da tıbben yaşamı sona erdikten sonra ise ailesinin izniyle doku ve organlarının başka hastaların tedavisi için kullanılması gerektiğini belirten Azatçam, organ bağışının insanın başka bir insana yapabileceği en büyük yardım olduğunu kaydetti.

        Azatçam, standın hafta boyunca açık olacağını sözlerine ekledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kırklareli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kırklareli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler