Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AMASYA (AA) - Gümüşhacıköy Belediye Başkanı Zehra Özyol, "Kadına yönelik şiddet, dünyada en yaygın insanlık hakkı ihlalleri arasındadır." dedi.

        Başkan Özyol, belediye binasında düzenlediği basın toplantısında, 1999 yılında kadına yönelik şiddete karşı toplumda fedakarlık oluşturmak amacıyla Birleşmiş Milletler Genel Kurulu kararı ile 25 Kasım'da ilan edildiğini söyledi.

        Psikolojik faktörler ile dış çevre arasındaki etkileşimin sonucu olarak kadınların çeşitli nedenler yüzünden şiddete maruz kaldığını aktaran Özyol, "Kadına karşı uygulanan şiddetin temelinde farklı sebepler vardır. Uyuşturucu ya da alkol tüketimi, kıskançlık, ruhsal travmalar, aldatma, yoksulluk ve benzeri pek çok neden kadına yönelik şiddet arasındadır. Kadına yönelik şiddet, dünyada en yaygın insanlık hakkı ihlalleri arasındadır.

        Kadına şiddetin kaynağında toplumun her yanında izlerini görebileceğimiz erkek egemenliğidir. Erkeklerin egemenliklerini tehdit altında görmeleri yada egemenliklerini güçlendirmek istemeleri, şiddet davranışına yol açıyor. Şiddet fiziksel yaralanmaların yanında korku, yetersizlik duygusu öz güven eksikliği travmalar ile Psikolojik davranış bozuklukları oluşturmaktadır. Şiddetin çeşitleri ise psikolojik şiddet, ekonomik şiddet, sözel şiddet, fiziksel şiddet, aile içi şiddet gibi türleri vardır." diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Amasya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Amasya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler