Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KARAMAN (AA) - Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) tarafından "Antik Dönemde Germanikopolis ve Hinterlandında Tarımsal Üretim ve Tarımsal Teknoloji" konulu bir araştırma yapıldı.

        KMÜ Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ercan Aşkın öncülüğünde Doç. Dr. Mehmet Kurt, Yrd. Doç. Dr. Erkan Alkaç, Yrd. Doç. Dr. Ertuğ Ergürer, Araştırma Görevlisi Murat Karakoç ve Araştırma Görevlisi Hakan Göncü'den oluşan ekip tarafından yürütülen çalışmayla Ermenek kenti ve çevresinde yetiştirilen ürünlerin işlenmesinde kullanılan antik dönem yapılanmaları tespit edildi.

        Proje yürütücüsü Aşkın, yaptığı açıklamada, antik dönemde bölgede yetiştirilen ürünler arasında özellikle üzümün ön plana çıktığını, arazi çalışmaları sırasında tespit ettikleri çok sayıdaki üzüm presinin buradaki üretimi gösterdiğini belirtti.

        Araştırmaları sonucunda Ermenek ve çevresinde antik döneme ait 106 farklı üzüm presi kayda geçtiklerini aktaran Aşkın, gerek sayısal çokluğu gerekse eski metinler dikkate alındığında bölgede önemli oranda şarap ve diğer üzüm ürünlerinin üretiminden söz edilebileceğini dile getirdi.

        Ermenek ve çevresinde üzüm yetiştiriciliğinin yanı sıra tahıl üretimine de rastladıklarını ve tespit ettikleri yuvarlak formlu harman yerlerinin bunun kanıtı olduğunu ifade eden Aşkın, şöyle konuştu:

        "Antik dönemde önemli oranda tahıl üretimi yapıldığı anlaşılmaktadır. Her ne kadar arazi şartları tahıl üretiminde zorluklar yaşanmasını beraberinde getirse de tarım alanlarında karşılaşılan harman yerleri bu zorlu coğrafyada mümkün olduğunca tahıl üretme çabasının söz konusu olduğunun göstergesidir."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Karaman haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Karaman Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler