Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KONYA (AA) - Konya Halk Sağlığı Müdürlüğü Toplum Sağlığı Hizmetleri Şubesi, 21-27 Kasım Ağız ve Diş Sağlığı Haftası etkinlikleri çerçevesinde öğrencilere Ağız ve Diş Sağlığının önemini anlatmak amacıyla eğitimler düzenledi.

        Selçuklu Ahmet Acar İlkokulu'nda düzenlenen etkinlikte konuşan Halk Sağlığı Müdürü Dr. Hasan Öznavruz, sağlıklı bir yaşamın ancak vücuttaki tüm organ ve dokuların sağlıklı olması ile mümkün olduğunu söyledi.

        "Ağız ve diş sağlığı da genel sağlığın, dolayısıyla yaşamsal fonksiyonların ve yaşam kalitesinin vazgeçilmez bir unsurudur" diyen Öznavruz, şöyle konuştu:

        "Dünya Sağlık Örgütünün yapmış olduğu çalışmalarda, okul çağı çocuklarında özellikle ağız ve diş eti hastalıkların ön planda olduğu görülmüştür. Ülkemizde 7-14 yaş grubu çocukların yüzde 24,6'sında diş eti hastalıkları görülmektedir. Ağız aynı zamanda vücudumuzun aynasıdır. Bir çok hastalığın belirti verdiği bir bölgedir. Örneğin, diş hekimi muayenesi sırasında görülen ağız bulguları ve testler sonucunda diyabet olduğunu öğrenen hastalarımız çoktur. Kötü ağız hijyeni kardiyovasküler rahatsızlıkların üst solunum yolları enfeksiyonu ve endokardit vakalarının artışına neden olmaktadır."

        Anaokulu öğrencilerine diş sağlığını anlatan tiyatro etkinliğinin ardından program öğrencilere dağıtılan hediyelerle son buldu.

        Etkinliğe, Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Kayacılar, Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Abdullah Özüdoğru, Toplum Sağlığı Hizmetleri Şube Müdürü Dr. Aykut Emre Yıldırım, Selçuklu Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi Dr. Sema Kurucu Ödük, Okul Müdürü Ahmet Koçak, çok sayıda diş hekimi ve öğrenciler katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Konya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Konya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler