Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KOCAELİ (AA) - Spor Toto 3. Lig 1. Grup takımlarından Kocaelispor'a, daha önce kullandığı mülkü Kocaeli Eğitim Vakfı'nda (KEV) olan tesislerin maddi destek sağlaması için çalışma yapılacak.

        İzmit'teki bir otelde düzenlenen basın toplantısında konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Tahir Büyükakın, Kocaelispor açısından önemli olacak adımı atmak için bir araya geldiklerini söyledi.

        Kocaelispor'un kentin bir değeri olduğunu ifade eden Büyükakın, takıma sahip çıkarken kamu kaynaklarının kullanılması konusunda hassasiyet gösterilmesi gerektiğini kaydetti.

        Kente Kocaelispor'un eski başarılı günlerinin yakışacağını anlatan Büyükakın, "Derince'deki tesislerde imar değişikliği yapılacak. Orası spor alanı, spor alanı başka imar türüne değiştirildiğinde o spor alanının eş değeri büyüklüğünde spor alanının imar uygulaması yapılıp üretilmesi gerekiyor. Yaklaşık 50 dönümlük tesislerin spor alanından çıkarılıp imar değerinin arttırılıp Kocaelispor'a can suyu olması için bu uygulama yapılırken 50 dönüm büyüklüğünde alanı spor alanı olarak ayırmak durumundayız. O bölgeye yakın bölgeden bunu yapmak durumundayız. Oranın yakınında yerde eş değer arazi spor alanı olarak temin edilip imar planlarına işlenmesi söz konusu olacak." dedi.

        - "Kocaelispor'u ulusal ve uluslararası alanda tekrar göreceğiz"

        KEV Başkanı Zeynel Abidin Başlak da vakfı 24 Aralık'ta olağanüstü genel kurula götüreceklerini belirterek, tapusu vakıfta olan tesislerle ilgili Kocaelispor menfaati için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.

        Kocaelispor Başkanı Bahri Yavuz da göreve geldiklerinde kulübün en büyük derdinin güven olduğunu ifade ederek, Kocaelispor'un kente güven vermesi için çok çalıştıklarını ifade etti.

        Yavuz, Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez'in ilçede olimpiyat köyü kurma projesi bulunduğunu aktararak, burada kulüp için tesis çalışması yaptıklarını söyledi.

        Kulübün uzun yıllar kendi ayakları üzerinde durmasını istediklerini vurgulayan Yavuz, "Kocaelispor, geçmişten gelen borç yükünden kurtulduktan sonra çok daha fazlasını yapabilecek. Kurumsal bir yapı oluşturuyoruz. 30 Kasım, 30 Ocak'ta ortalama bir milyon 100 bin lira taksit ödememiz var. Gelecek hafta kampanya başlatacağız. 30 Kasım'ı kendi imkanlarımızla çözeceğiz, sonrakini ve ihtiyaç olan finansmanı şehirden paydaşlardan toplamaya çalışacağız." diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler