Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SİİRT (AA) - Siirt'in Şirvan ilçesinde özel maden ocağında meydana gelen heyelanda yaşamını yitiren kamyon sürücüsü Abdulbaki Aydın'ın rahatsızlığı bulunan 40 günlük bebeği, tedavi gördüğü Siirt Devlet Hastanesinden hava ambulansı ile İstanbul'a sevk edildi.

        Maden köyündeki maden ocağı sahasında yaşanan heyelanın ardından bölgede AFAD koordinesinde yürütülen arama kurtarma çalışmalarında 8 işçinin cesedi çıkartıldı.

        Enkaz altındaki 8 işçinin çıkartılması için çalışmalar devam ediyor.

        Heyelanın ikinci günü toprak altından cenazesi çıkarılan Aydın'ın Eruh ilçesine bağlı Cintepe köyünde önceki gece aniden rahatsızlanan 40 günlük bebeği Veysel Aydın'a, tedavi gördüğü Siirt Devlet Hastanesinde yapılan kontrolde soğuk algınlığı nedeniyle akciğerlerinde meydana gelen iltihaplanma sonucu zatürre teşhisi konulmuştu.

        Hayati tehlikesi bulunduğu belirtilen Veysel bebek, Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Cerrahisi Kliniğine sevk edildi

        Veysel bebeği taşıyan Sağlık Bakanlığına ait hava ambulansı, Siirt Havaalanından İstanbul'a hareket etti.

        - "Sağlık Bakanlığına bize yaptığı yardımlardan dolayı teşekkür ediyorum"

        Anne Mukadder Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocuğunun bir an önce iyileşmesini ve bu sıkıntılardan kurtulmak istediğini söyledi.

        Eşinin hayatını kaybetmesiyle 3 çocuğu ile kaldığını ifade eden Aydın, "Babası gitti bir de çocuğumun acısını yaşamak istemiyorum. Tedavi edilmesini istiyorum. Sağlık Bakanlığına bize yaptığı yardımlardan dolayı teşekkür ediyorum." dedi.

        Veysel Aydın'ın dayısı Beşir Çelik, Siirt Valisi ve tüm sağlık personelinin yeğeni için gereken ilgi ve alakayı gösterdiğini söyledi.

        "Allah razı olsun onlardan, bize hava ambulansı da ayarladılar." diyen Çelik, yeğeninin İstanbul'a sevk edildiğini aktardı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Siirt haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Siirt Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler