Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KÜTAHYA (AA) - Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Tıp Fakültesinde, yeni başlayan öğrenciler için "Geleneksel Beyaz Önlük Giyme" töreni düzenlendi.

        Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, fakülte binasında düzenlenen törende yaptığı konuşmada, tıp fakültesinde verilen eğitimin öneminin insanlığın varoluşundan beri bilindiğini söyledi.

        Tıp eğitiminin her toplumun zaruri ihtiyacı olduğunu belirten Nayir, "Bir işin yüceliği çekilen sıkıntıyla orantılıdır. Ne kadar sıkıntı çekerseniz, o kadar yücelirsiniz. Mesleğinizde başarının şartı o işi sevmenizdir. İşinizin insanlık için önemini kavramalısınız. Gayretsiz, tesadüfi mutluluğa ulaşamazsınız. Hayatınızda empatiyi daim kılın. Size yapılmasını istediğiniz şeyleri başkasına yapın. Yapılması sizi rahatsız eden davranışları başkasına yapmayın. Karşınızdaki kişinin insan olduğunu unutmayın. İnsanların psikolojisini unutmayın. Ona göre hareket edin." dedi.

        DPÜ Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören de çocuğunu üniversiteye göndermek isteyen ailelerin genellikle ilk tercihinin tıp fakültesi olduğuna işaret ederek, bu fakültelerde eğitim gören öğrencilerin herkesçe büyük ilgi gördüğünü dile getirdi.

        Doktorların kendileri için önemli olduğunu vurgulayan Gören, şunları kaydetti:

        "Bizler kaliteli eğitim vermek için elimizden geleni yapıyoruz. Doktorlarımız bizim her şeyimiz, iyi ki doktorlarımız var. Kainatı, dünyayı ve ötesini var eden, yaşayanların en mükemmeli insana hayat veren, onu şaşılacak şekilde kabiliyetlerle donatan Allah'a şükürler olsun. Hz Muhammed'in hadisinde 'İki büyük nimet vardır. İlki sağlıktır, ikincisi de serbest vakittir. Kişi, sağlık ve serbest vakitlerimizi kaybettiğinde hayatın güzelliğini kaybeder' şeklinde buyurmuştur. Alnınız giydiğiniz beyaz önlükler gibi ak, ömrünüz berrak olsun."

        Konuşmaların ardından, tıp fakültesine yeni başlayan genç doktor adaylarına beyaz önlükleri protokol üyeleri ve öğretim üyeleri tarafından giydirildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kütahya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kütahya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler