Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SİİRT (AA) - Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yürütülen "Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Programı" kapsamında Eruh'da hibe almaya hak kazanan genç çiftçiler üretime başladı.

        Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Cumali Nas, yaptığı açıklamada, Eruh ilçesinde projeden toplam 26 kişinin yararlandığını söyledi.

        2 kişinin antepfıstığı ve çilek bahçesi kurduğunu, 2 kişinin arı yetiştiriciliği yapmaya başladığını, küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinden yararlanacak olan 5 yetiştiriciden 4'üne küçükbaş hayvanlarının teslim edildiğini belirten Nas, geri kalan 1 küçükbaş ve 17 büyükbaş yetiştiriciliği yapacak olan yetiştiricilerin hayvanlarının tesliminin de kasım ayı sonuna kadar yapılacağını kaydetti.

        Bu projenin çiftçilik yapmak isteyen genç insanlara bir örnek teşkil ettiğini ifade eden Nas, projelerin 780 bin liralık hibeyi kapsadığını belirtti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Siirt haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Siirt Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler