Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MUŞ (AA) - Bulanık ilçesinde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hak sahipleri adına yaptırılan iskan konutları için kura çekimi yapıldı.

        İlçede Alparslan 1 Barajı kapsamına giren ve iskana tabi tutulan hak sahipleri için yaptırılan 252 konutun kura çekimi Muş Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Konferans Salonu'nda düzenlenen törenle yapıldı.

        Törende konuşan Vali Yardımcısı Ali Sakar, toplamda 252 iskan konutunun devletin imkanlarıyla yapıldığını açıkladı.

        Konutların geri ödemesinin 5 yıl sonra başlayacağını belirten Sakar, 15 yıl taksitle kira öder gibi ödeme yapılması kaydıyla vatandaşlara kura çekimi ile konutların teslim edileceni aktardı. Yapılan işin devletin ne kadar güçlü olduğunu ispatlar nitelikte olduğuna vurgu yapan Sakar, herkes için hayırlı olmasını diledi.

        - 67 bin liraya mal olacak

        Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İskan Dairesi Başkanı Altan Özmen de kura çekimini noter huzurunda yaptıklarını kaydederek, "İlerde konutlarda her hangi bir sıkıntı ortaya çıkıyorsa teminat süresi içerisinde müteahhidin şu anda bizde alacağı var. O alacağı ile biz o eksiklikleri müteahhide bildireceğiz ve yapmasını isteyeceğiz." dedi.

        Yaklaşık 30 milyon lira harcama yapıldığını anımsatan Özmen, "Bunan yarısı zaten devlet hibesi şeklinde geri kalanı ise vatandaşa maliyet bedeli üzerinden devletimiz hiç kar almadan 93 metrekare üzerinde yapılan konutlar 67 bin liraya mal olacak. Vatandaşımız yıllık 4 bin lira kira öder gibi bir bedel ödeyecektir."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muş haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muş Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler