Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ARTVİN (AA) - Artvin'in Borçka ilçesinde, "Çoruh Nehri Havzası Rehabilitasyon" projesi kapsamında çiftçilere makine ve ekipman dağıtımı yapıldı.

        Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce, Camili Yatılı İlköğretim Okulu bahçesinde gerçekleştirilen programa, Vali Ömer Doğanay, Borçka Kaymakamı Ertuğrul Örnek, Borçka Belediye Başkanı Aslan Atan, İl Jandarma Komutanı Osman Kılıç, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Dursun Okur, İl Milli Eğitim Müdürü Abdülcelil Kahveci, daire müdürleri ve köylüler katıldı.

        Vali Doğanay, burada yaptığı konuşmada, Borçka Camili Bölgesinin sadece Artvin için değil, tüm Türkiye için özel bir yer olduğunu söyledi.

        Yöre halkıyla bir arada olmaktan dolayı memnuniyet duyduğunu belirten Vali Doğanay, "Bundan sonrada inşallah vatandaş devlet iş birliğinin en güzel göstergesi, numunesi olan bu tarz organizasyonlarda bir araya geliriz. Dağıtılan bu ekipmanların çiftçilerimize hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

        Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Okur da projenin, Gıda, Tarım Hayvancılık Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı tarafından ortaklaşa yürütüldüğünü aktardı.

        Okur ayrıca, proje ile Çoruh Nehri Havzası'nda bitki örtüsü, toprak ve su kaynaklarının sürdürülebilir kullanımı, muhtelif gelir getirici faaliyetlerle geçimin iyileştirilmesi sayesinde doğal kaynakların korunması ve fakirliğin azaltılmasına katkıda bulunmanın amaçlandığını dile getirdi.

        2012'de başlayan projenin 2019 yılına kadar devam edeceğini aktaran Okur, proje kapsamında Artvin'e 3 milyon 990 bin lira bütçe ayrıldığını, bu bütçenin de bugüne kadar bir milyon 559 bin lirasının harcandığını söyledi.

        Konuşmaların ardından çiftçilere makine ve ekipmanlarının dağıtımı yapıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Artvin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Artvin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler