Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Beypazarı'nda düzenlenen, "Sevgi, kardeşlik, üretim ve paylaşım şehri Beypazarı" konulu kısa film yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

        İlçenin tanıtımına yönelik, Ankara Kalkınma Ajansı, Esnaf ve Sanatkarlar Derneği (ESDER), Beypazarı Belediyesi ile Beypazarı Kaymakamlığı tarafından düzenlenen ve 27 başvurunun yapıldığı kısa film yarışması sonuçlandı.

        Yarışmada "Bir Zamanlar Beypazarı" filmiyle Sezer Ağagez birinci, "Beypazarı'nda" filmiyle Ahmet Bikiç ikinci ve "Beypazarı Evleri" filmiyle Fatih Diren üçüncü oldu.

        Yarışmada jüri özel ödülüne "Tarihin Kokusu" filmiyle Mehmetcan Karakaya, mansiyon ödüllerine ise "Yaşanmışlık Kenti" filmiyle Eren Uğur ve "Kaya Doruğu Ülkesi" filmiyle İrem Yılmaz layık görüldü.

        Yarışmada dereceye girenlere ödülleri Mustafa Cankara Kongre ve Kültür Merkezi'nde törenle verildi.

        Yarışmada birinciye 7 bin lira, ikinciye 5 bin lira, üçüncüye 3 bin lira, jüri özel ödülüne 2 bin lira ve mansiyona bin 500 lira ödül takdim edildi.

        Törende konuşan Kaymakam Suat Seyitoğlu, Beypazarı'nın özel bir şehir olduğunu dile getirdi.

        Seyitoğlu, "Beypazarı aynı zamanda Türkiye'nin bir şehridir. İnşallah önümüzdeki dönemlerde UNESCO Kültür Mirasına başvurumuz çok ciddi şekilde ilerliyor. Bununla da ilgili olumlu bir gelişme kaydettiğimiz takdirde Beypazarı dünya şehri olacaktır." dedi.

        Belediye Başkan Yardımcısı Uğur Bağlarlı ise Beypazarı'nın tarihi İpek Yolu üzerinde bulunan bir ticaret merkezi olduğunu kaydetti.

        Kısa film yarışmasının konusu itibarıyla önem arz ettiğini vurgulayan Bağlarlı, "Böylesi organizasyon ve yarışmalar tarihi İpek Yolu üzerinde bulunan ve binlerce yıllık geçmişe sahip, birçok medeniyete ev sahipliği yapmış Beypazarı'nın tanıtımı için önemlidir." dedi.

        Törende konuşan ESDER Başkanı Mahmut Çelikkuş, Beypazarı'nın sevginin, kardeşliğin, üretimin ve paylaşımın şehri olduğunu söyledi.

        Bu değerleri tüm insanlığa armağan etmek istediklerini belirten Çelikkuş, "İnşallah bu değerleri el ele gönül gönüle hep birlikte yaşatacağız. Beypazarı için ne yapsak azdır. Bundan sonra bu film çalışmaları devam edecek." dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler