Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MUŞ (AA) - Muş Valisi Seddar Yavuz, kentteki bazı köylerin ve mahallelerin muhtarlarıyla bir araya geldi.

        Valilik Toplantı Salonu'nda muhtarlarla buluşan buluşan Yavuz, burada yaptığı konuşmada, davetlilerine çocukların geleceği için ileriye yönelik umut taşımayan tartışmalarla enerjilerini boşa harcamamaları konusunda uyardı. Gençlere, çocuklara iyi bir gelecek vadetmeleri gerektiğini vurgulayan Yavuz, bunun da ancak istihdam ve sanayileşmeyle mümkün olacağını kaydetti.

        Valilik olarak İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği ve Kalkınma Ajansının destekleriyle "Tekstil Kent Projesi"ne başladıklarını aktaran Vali Yavuz, şunları söyledi̇:

        "Sungu beldesinde yola yakın bir yerde inşasına başladığımız projede, daha çok bayanların çalışmasını arzu ediyoruz. Ayrıca 500 kişinin istihdam edileceği Çağrı Merkezi için resmi müracaatı aldık. Yakın bir zamanda sözleşme imzalamayı planlıyoruz. Bunların dışında sizleri bilgilendirmek istediğim bir başka husus da Türkiye’de tek ve yerli olan güneş enerjisi panelleri üreten bir firma, ilimizde yatırım kararı aldı ve onlar da 500 kişiyi istihdam edecekler. Bu projeyi de Organize Sanayi Bölgesinde gerçekleştireceğiz."

        Geçen hafta İstanbul’da yatırımcılar ve sanayicileri bir araya getiren verimli bir toplantı gerçekleştirdiklerinin altını çizen Yavuz, "İlimizde öncelikli konumuz kamu düzenini ve güvenliğini sağlamaktı, çok şükür bugün bunu sağladık. Şu anda yatırımcımızın karşısına daha özgüvenle çıkabiliyoruz. Onlar da ilimize gelirken tereddüt etmeden gelebiliyorlar. Eğer biz 81. İl olmaktan bıktık, 50. veya 40. İl olmak istiyoruz ve bu şehrin kaderini değiştireceğiz diyorsanız, ellerinizi kenetleyin, birbirinizi sevin ve destek olun. Bu gerçekleşmeden bu şehirde kalkınma asla olmaz.” dedi.

        Her muhtarın kendi yerleşim yerinde lider konumda olduğunu belirten Yavuz, şöyle devam etti:

        "Şiddeti önermeyen, tavsiye etmeyen ve desteklemeyen tüm görüş ve düşüncelerinize saygımız vardır. Eğer bunu başarabilirsek çok daha iyi duruma geliriz. Hükümetimizce açıklanan ve 23 ili kapsayan Cazibe Merkezleri Yatırım Destekleme Programı oldukça kapsamlı bir programdır. Programda, bu illerde yatırım yapacak kişi veya şirketlere arsa tahsisinden anahtar teslim fabrika yapımına, işletme kredisinden fizibilite desteğine kadar her türlü destek sağlanacaktır."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muş haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muş Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler