Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MARDİN (AA) - ADNAN KOÇHAN - Mardin'in Kızıltepe ilçesinde yaşayan Gülistan Bulut, doğuştan bir eli olmamasına rağmen gösterdiği azimle arbane çalıyor.

        Doğuştan bir eli olmayan 18 yaşındaki Bulut'u, müziğe olan tutkusu hayata bağladı. Bulut, Kızıltepe Kaymakamlığı Engelsiz Yaşam Atölyesi'nde açılan müzik kursuna giderek aldığı eğitimle müzik öğretmeni olmanın hayalini kuruyor.

        Atölyede koro eğitiminin yanı sıra arbane (Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yaygın olarak kullanılan müzik aleti) dersi de alan Bulut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, doğuştan sol elinin bilek kısmından itibaren olmadığını söyledi.

        Evde sürekli masalara ve ibriklere vurarak arbane çalıyormuş gibi yaptığını ifade eden Bulut, şu anda güzel yerlere geldiğini düşündüğünü, okullarda konserlere çıktığını belirtti.

        "İnsanın hevesi ve özgüveni varsa bence çalabilir. Bugüne kadar bu halimden hiç vazgeçmedim. Çok şükür, iyi ki de öyleyim. Kabullenemeyen insanlar da var ama ben halimden gerçekten memnunum." diyen Bulut, profesyonel bir şekilde arbane çalmak için yoğun çalıştığını bildirdi.

        İmam hatip lisesinden mezun olduğunu anlatan Bulut, müziğe daha yakın olduğu için hedefinin konservatuvara gitmek olduğunu aktardı.

        - "Kendimizi engelli görmüyoruz"

        Konservatuvara girmek için umudu olduğunu ve kendisini daha çok geliştireceğini dile getiren Bulut, şöyle konuştu:

        "Karamsar ve eve bağlı bir insan değilim. Her zaman daha çok cana yakın olmak istedim. Buraya geldim özgüvenim daha çok arttı. Öğretmenlerimizin destekleri de var, 'Engelli değilsiniz' dediler. Biz kendimizi engelli görmüyoruz ama bizi engelli görenlere de böyle kanıt gösteriyoruz. Tek elimle arbane de çalabiliyorum, sesim de çok güzel. Bir müzik grubunda arbane çalmak istiyorum. Konservatuvar bölümünü kazanıp müzik öğretmeni olmayı düşünüyorum. İnşallah hedeflerime ulaşırım. Öğretmenlerim ve arkadaşlarım destek oluyor."

        - "Hedefimiz Bulut'u konservatuvara hazırlamak"

        Atölyede görevli müzik öğretmeni Fırat Kuzu da dezavantajlı kişilere koro eğitimi verdiklerini, Bulut'un en başarılı öğrencilerden olduğunu söyledi.

        Bulut'un engeline rağmen müzikte çok güzel bir seviyeye ulaştığını belirten Kuzu, "Hedefimiz Bulut'u konservatuvara hazırlamak. Onu büyük müzisyenler arasında görmek istiyoruz. Bu şekilde onlara destek oluyoruz, katkı sağlamaya çalışıyoruz" dedi.

        Atölye sorumlusu Bahar Yıldız ise Bulut'un engeline rağmen arbane çalabildiğine işaret etti. Bu yeteneğine destek olduklarını ve onu müziğe teşvik ettiklerini vurgulayan Yıldız, konservatuvara hazırlanan genç kızın yanında olduklarını bildirdi.

        Yıldız, "İnşallah ileriki hayatında da belirlemiş olduğu ideallere ulaşır ve müzik öğretmeni olarak hayatımıza karışır. O da diğer çocuklarımıza dezavantajın avantaj yönünde nasıl kullandığını anlatıp hikayesini oluşturur." görüşünü kaydetti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mardin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mardin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler