Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane'de, Organik Arıcılığın Geliştirilmesi Projesi kapsamında 13 arıcıya Organik Tarım Sertifikası verildi.

        İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Edip Birşen, Gümüşhane'nin merkeze bağlı Yitirmez, Çaltılı, Yeşildere, Aktutan köyü havzaları ile Torul İlçesi Dedeli ve Gümüştuğ köylerinin bulunduğu havzalarda toplam 13 arıcı ile organik arıcılık faaliyetlerinin devam ettiğini söyledi.

        Birşen, proje kapsamında organik arıcılık yapan üreticilere 840 adet organik kovan, 1636 adet organik temel petek (mum), 1840 adet organik Varrova ilacı verildiğini belirtti.

        Kentte, 13 arıcıyla bin 260 kovanla organik bal üretiminin devam ettiğini aktaran Birşen, "Hedefimiz ilk etapta 50 organik arıcı, ikinci etapta ise 100 organik arıcıya ulaşmaktır. İlimiz kimyasal kullanımı son derece az olup, zengin bitki florası, temiz su kaynaklarımız ve kirlenmemiş topraklarımız organik tarım için son derece uygundur. İlimizde büyük tarım alanları olmadığından daha çok organik olan yüksek katma değerli ürünleri üretmemiz gerekiyor." ifadelerini kullandı.

        Birşen, Çoruh havzasının bitki florası ve doğal yapısı yönünden organik arıcılık için oldukça uygun bir havza olduğunu dile getirerek, organik bal konusunda Gümüşhane'nin marka olmasına katkı sağlayacaklarını söyledi.

        İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda düzenlenen sertifika dağıtım törenine Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Mehmet Çikrıkci, Ziraat Odası Başkanı Adem Okur, Arıcılar Birliği Başkanı Niyazi Gül ve organik arıcılık yapan üreticiler katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gümüşhane haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gümüşhane Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler