Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KONYA (AA) - Seydişehir'in Tepecik Mahallesi'nde çiftçiler, kurak geçen mevsim nedeniyle her gün öğle namazında yağmur duası yapıyor.

        Tepecik Mahallesi'nde yağmur duasına çiftçiler ellerini gökyüzünü açarak dua ediyor. Mevsimin kurak geçmesiyle toprağa atılan tohumun yeşermemesi çiftçileri tedirgin ediyor.

        Her gün öğle namazından sonra mahalle meydanında toplanan çiftçiler, kışın bol yağışlı ve yağmurlu geçmesi için ellerini semaya açıyor.

        Mahalle Muhtarı Rafet Dindar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mahalledeki çiftçilerin uzun süredir yağış beklediğini söyledi. Sonbaharın kurak geçtiğini, kış mevsiminin de yağış düşmemesinden korktuklarını anlatan Dindar, "Uzun süredir yağmur yağmıyor. Ekili alanlarımız kuraklıktan zarar görüyor. Her gün öğle namazında yağmur duasında Allah'a yakarışlarda bulunuyoruz." dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Konya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Konya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler