Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MERSİN (AA) - Mersin Valiliği himayesinde, Mersin Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle CNR Holding ve Türkiye Basım Yayın Meslek Birliği tarafından ortaklaşa düzenlenen ve bu yılki teması "Akdeniz ve Edebiyat" olarak belirlenen "2. Mersin CNR Kitap Fuarı" açıldı.

        Mersin Valisi Özdemir Çakacak, CNR Expo Yenişehir Fuar Merkezi'ndeki fuarın açılışında yaptığı konuşmada, kitap fuarlarının yetişkinlerin olduğu kadar çocukların da okuma alışkanlığı kazanmasında çok önemli rol oynadığını söyledi.

        Kitapseverlerin zevkine uygun kitapları fuarda bulabileceğini ifade eden Çakacak, 200'den fazla yayınevinin katıldığı fuarda imza ve söyleşi günü gibi çeşitli etkinliklerin de düzenleneceğini dile getirdi.

        Çakacak, fuarın Mersin'in önemli kültürel etkinliklerinden biri olduğunu aktararak, şöyle devam etti:

        "Teknolojinin baş döndürücü bir hızla geliştiği çağımızda bilgi çok hızlı bir şekilde yayılıyor. İlerlemek ve gelişmek isteyen toplumlar mutlaka bilgiyi üretmek ve kullanmak zorundadır. Günümüzde de ülkeler bu alanda büyük bir yarış içerisinde. Kitap hiçbir zaman değerini ve önemini kaybetmeyecektir. Biz ilk emri 'oku' olan bir inancın, ilim ve bilim temeli üzerine büyük medeniyetler kurmuş bir milletin temsilcileriyiz. Bizim için inancımızı, geçmişimizi ve kültürümüzü gelecek kuşaklara aktarmak çok büyük önem taşımaktadır. Bu nedenle, kitaplara gereken değeri ve özeni göstermeli, geleceğimizin en büyük teminatı olan çocuklarımıza kitap okuma alışkanlığını kazandırmalı, kitaba dokunmaktan ve okumaktan zevk alan çocuklar yetiştirmeliyiz."

        Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da fuarın Mersin'e hayırlı olmasını diledi.

        Bu yıl ikincisi gerçekleştirilen fuara belediye olarak her türlü desteği verdiklerini aktaran Kocamaz, "Geçmişten bu güne gelen kitap okuma özrümüz teknolojinin içerisinde biraz daha artıyor. Çünkü yolda, sokakta, otobüste, iş yerinde, alışveriş merkezlerinde gördüğünüz herkesin elinde ya da kulağında bir cep telefonu var. Bu cep telefonları, özellikle gençler arasındaki mesajlaşma, Türkçemizi de her geçen gün yok ediyor, katlediyor ve bitirmeye çalışıyor. O yüzden bu fuarlar önemli ve bu fuarlarda gençlerin buluşturulması, kitap okuma alışkanlığının geliştirilmesi çok önemli." ifadesini kullandı.

        Konuşmaların ardından açılan fuar 4 Aralık Pazar gününe kadar gezilebilecek. Çocuklara ve gençlere yönelik özel etkinlik alanlarının da oluşturulduğu fuarda, ünlü yazarların katılacağı seminer, söyleşi, imza günleri ve çeşitli etkinlikler de düzenlenecek.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler