Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ŞANLIURFA (AA) - RAUF MALTAŞ - İçişleri Bakanlığınca iki ayı aşkın bir süre önce yapılan görevlendirme sayesinde hizmetlerin yoğun bir şekilde sürdüğü Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde geçmişte kaybedilen zaman telafi edilmeye çalışılıyor.

        Belediye hizmetlerinin arttığı Suruç'ta caddelerden sokaklara, parklardan yollara kadar büyük değişim yaşanıyor. Suruç'ta 30 yıldır yenilenmeyen cadde ve sokaklarda asfalt çalışması sürerken, bir taraftan da ilçede kadın kültür merkezi ve kütüphane gibi sosyal tesisler vatandaşların hizmetine sunuluyor.

        Kısa sürede adeta şantiyeye dönüştürülen ilçede yıllardır hizmete susayan halk, çalışmalardan memnun.

        İlçede incelemelerde bulunan Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Vali Tuna, AA muhabirine yaptığı açıklamada, muhtar ve vatandaşlarla bir araya gelerek yürütülen çalışmalara ilişkin görüş alışverişinde bulunduğunu belirtti.

        İlçedeki hizmetlerin başta Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve diğer ilçe belediyelerinin de desteğiyle güçlü bir şekilde sürdürülmesinin planlandığını ifade eden Tuna, görevlendirme sonrası Suruç için farklı bir sürecin başladığını anlattı.

        Vatandaşların geçmişe göre daha iyi hizmet aldığını gözlemlediklerini vurgulayan Tuna, "Bizim aldığımız intiba insanlarda, geçmişe göre daha iyi hizmet alındığı ve bundan sonra yapılan projelerle ileriye dönük ümit ve heyecan oluştuğudur. Biz bunu gözlemliyoruz. Bu bir süreçtir. Biz insanların seçimine tabii ki saygılıyız ama seçilerek insanların yetkisini alan ve bunu kötüye kullanan, suç işleyen insanlara da tabii ki 'dur' demek kanunların ve yasaların gereği olarak bizim görevimiz. O noktada kimse bu yetkiyi kötüye kullanamaz. Biz de her şeyi yapma yetkisine sahip değiliz. Attığımız her imzadan, verdiğimiz her karardan sorumluyuz. Bir belediye başkanı böyle sorumsuz kalamaz. Tabii ki hesabını verecek hem idari hem de yargı anlamında. Dolayısıyla Suruç Belediyesi hesap verebilir ve şeffaf bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Bizler devletin bütün kurumlarıyla kendilerine destek olmaya çalışıyoruz." değerlendirmesini yaptı.

        - "Teröre desteği kimse aklından dahi geçiremeyecek"

        "Suruç'ta kaybedilen zaman telafi edilecek." diyen Vali Tuna, ilçede vatandaşın da desteğiyle daha güzel işlerin yapılacağına inandığını kaydetti.

        Suç işleyenlerin hak ettikleri cezayı alacaklarını vurgulayan Tuna, "Devlet insanları cezalandırmıyor, cezalandırılması gerekenler terör örgütleriyle aralarına mesafe koyamayan, onlara destek olan ve taşeronluk yapanlardır. Bu konuda hiçbir tavizin olmayacağını devletin kararlılığı göstermiştir. Suç işleyenler hak ettikleri cezayı göreceklerdir. Toplumun vicdanı, milyonlarca insanın beklentisi budur. Bu olduğu takdirde bundan sonra kimse terör örgütlerine destek olmayı aklından dahi geçiremeyecek. İnşallah sınır ötemizde olan sıkıntılar da halledildiğinde biz daha da huzurlu ve güvenli bir ülke olarak yolumuza devam edeceğiz." diye konuştu.

        - "İlçenin çehresi değişti"

        İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Suruç Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Şanlıurfa Vali Yardımcısı Tarık Açıkgöz de 2 ayı aşkın süredir ilçe halkına hizmet etmeye çalıştıklarını söyledi.

        İlçe genelinde adeta hizmet seferberliği başlattıklarını dile getiren Açıkgöz, göreve geldikten sonra ilçenin çehresinde gözle görülür değişimin yaşandığını anlattı.

        Hizmetlerinde vatandaşın talebine öncelik tanıdıklarını vurgulayan Açıkgöz, "Suruç ilçemizde belediye olarak yoğun bir çalışma yürütmekteyiz. İlçemize gelindiğinde bu hissediliyor ve görülüyor. Şu anda prestij yol çalışması devam etmekte ve yüzde 60'ı tamamlandı. Birçok sokağımızda eş zamanlı kilit parke taşı döşeme işlemimiz devam etmektedir. Buna ilaveten sosyal ve kültürel faaliyetlerimiz başladı. Kurslarımızı belediye olarak açtık. Çalışmalarımızı hızla devam etmekteyiz." ifadelerini kullandı.

        - "Çalışana kurban oluruz"

        Doğma büyüme Suruç'ta yaşadığını anlatan 78 yaşındaki Mehmet Vahdettin Yüksel de ilçelerinin tarihi boyunca görmediği hizmeti son dönemde aldığını söyledi.

        Yönetimden memnun olduklarını kaydeden Yüksel, şunları kaydetti:

        "Çalışmalar yüzde 100 değişti, arttı. Çok güzel oldu. Biz bu durumdan memnunuz. Sadece trafik sıkıntımız var. Başka sorunumuz kalmadı. Çalışmalar ilçe genelinde var. Birçok mahallede altyapı yok. Oraların şu an altyapısı hazırlanıyor. Doğma büyüme Suruç'tayım. Daha önce çok zayıf çalışma vardı. Kayyum çalışmaları fark ettirdi. 'İdare elimizden alındı' diyorlar. Ne demek? Sen çalışmazsan ben zaten seni istemem. Çalışana biz hayran olur, kurban oluruz. Bu memleket bizim memleket. Hepimiz aynı bayrak altında her şeyi paylaşıyoruz. Kayyum atanmış burası ne olmuş. Eskiden altını üstünü yedikten sonra bırakıyordunuz. İşinize gelmiyordu."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Şanlıurfa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Şanlıurfa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler