Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KARAMAN (AA) - Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA) 2016 yılı Teknik Destek Programı kapsamında Ermenek Ziraat Odası Başkanlığı tarafından ajansa sunulan "Ermenek'te Sürdürülebilir Tarım için Organik Tarım" başlıklı proje destek almaya hak kazandı.

        Proje sözleşmesi Ermenek Ziraat Odası Başkanı Yusuf Özçelik ve Mevlana Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ahmet Akman tarafından imzalandı.

        Proje hakkında açıklamalarda bulunan MEVKA Genel Sekreteri Dr. Ahmet Akman, organik tarımın, yönetmeliğin izin verdiği girdiler kullanılarak, üretimden tüketime kadar aşamalı kontrollü ve sertifikalı tarımsal üretim biçimi olarak tanımlandığını söyledi.

        Organik Tarım Kanun ve Yönetmelik esaslarına göre üretilen bitkisel ve hayvansal tüm ürünlerin de organik ürün olarak değerlendirildiğini ifade eden Akman, "Toprak ve su kaynakları ile havayı kirletmeden, çevre, bitki, insan ve hayvan sağlığının korunmasının amaçlandığı bu üretim tarzına dünya genelinde son yıllarda büyük bir yöneliş söz konusu. Bizler de kurum olarak bu projeye verdiğimiz destekle Ermenek ilçemizde organik tarım uygulamalarını yaygınlaştırmayı ve bu işle uğraşacak çiftçilerimizi bu konudaki uygulama ve yönetmelikler konusunda bilgilendirmeyi amaçladık." dedi.

        Organik üretimin Ermenek'te yaygınlaşmasının aynı zamanda ilçeye de ekonomik anlamda önemli girdiler sağlayacağını belirten Akman, şunları kaydetti:

        "Çünkü organik ürün sektörü her geçen gün büyüyen global bir pazar haline gelmiş durumda. Tabi sadece bu ürünleri üretmek yetmiyor, bu konuda markalaşmak ve üretilen bu ürünleri pazarlamak da en az üretmek kadar önem arz ediyor. Üzerinde durduğumuz tüm bu konular uzman eğitmenler tarafından çiftçilerimize anlatılacak. Sağladığımız destek kapsamında verilecek eğitimlerin bu konudaki farkındalığı ve organik üretimle uğraşan çiftçilerimizin sayısını artırması temel beklentimiz."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Karaman haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Karaman Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler