Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        VAN (AA) - Çatak ilçesinde Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında yürütülen "Ağaçtan Geleceğe Açılan Kapı Atölyesi" projesi kapsamında üretilen eserler sergilendi.

        Van Valiliği Proje Koordinasyon Merkezince organize edilen, Çatak İlçe Halk Eğitim Merkezi tarafından hazırlanan serginin açılışını Çatak Kaymakamı Hacı Asım Akgül yaptı.

        Cevizi, balı ve alabalığıyla meşhur olan ilçenin ceviz oymacılığı sanatıyla ilçeye katkı sağlayacağını belirten Akgül, ilçede daha önce yöre halkı tarafından ceviz oymacılığının yapıldığını ve evlerde kullanıldığını aktardı.

        Akgül, "Meslek edinmeye yönelik ve ilçemizin tanıtımında çok büyük katkısı olacak. Daha önce açmış olduğumuz atölyede kısa sürede üretilen zengin çeşitlerimizi satış ofisimizde pazarlamaya başladık. Ürünlerimizi satın almak isteyen vatandaşlar yeni kuracağımız internet sitesi üzerinden alabilecekler. Yapılan ahşap çalışmalarla Türkiye'deki açılacak olan fuarlarda kuracağımız stantlarla ilçenin tanıtımına katkı sağlayacağız. Bildiğiniz gibi ceviz çok dayanıklı ve uzun ömürlü bir ağaç olduğu için bundan üretilen ürünler de hem kaliteli hem de uzun ömürlüdür. Ceviz ağacı Çatak'la özdeşleşen bir ürün olduğu için Çatak denilince akla gelen ilk şey cevizdir. Biz de burada bir atölye açtık. Çatak'ta üretilen bu ürünler Türkiye'nin her tarafına ulaşır ve Çatak'ın tanıtımına katkı sağlar." diye konuştu.

        Konuşmaların ardından ceviz ağacından üretilen ev eşyaları ve hediyelik ürünlerin yer aldığı sergi gezildi.

        Açılışa, Cumhuriyet Savcısı Mustafa Aşçı, İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Umut Düzerdik, İlçe Halk Eğitim Müdürü Erkan Manto, AK Parti İlçe Başkanı Tahsin Babur, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Van haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Van Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler