Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TUNCELİ (AA) - Türkiye'de, terör açısından en kritik noktalardan biri gösterilen Tunceli'nin Aliboğazı mevkisine düzenlenen ve 5 teröristin etkisiz hale getirildiği hava destekli operasyonda, aralarında bir lav silahı ile 2 el bombasının da yer aldığı çeşitli malzemeler ele geçirildiği bildirildi.

        Valilikten yapılan açıklamada, 23 Kasım tarihinde Çemişgezek ilçesi Aliboğazı mevkisi sınırlarında, güvenlik güçleri tarafında bir grup bölücü terör örgütü mensubu tespit edildiği anımsatıldı.

        Tespit edilen bölgeye 4 ayrı hava harekatı düzenlendiği ve bölgenin yoğun ateş altına alındığı belirtilen açıklamada, "Planlanan operasyon sonrası 25 Kasım tarihindeki arama tarama faaliyetlerinde 5 terör örgütü mensubunun cesedi ile ayrıca 5 adet el yapımı patlayıcı düzeneği, 2 el bombası, 2 AK-47 piyade tüfeği, 1 lav silahı, 2 termal gözetleme dürbünü ve çok sayıda yaşamsal malzeme ele geçirilmiştir." ifadeleri kullanıldı.

        Açıklamada, ölü ele geçirilen teröristlerin cesedinin bir devlet hastanesindeki ön otopsinin ardından otopsi yapılması amacıyla Adli Tıp Kurumuna sevk edildiği kaydedildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tunceli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tunceli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler