Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KARS (AA) - Türkiye'nin önemli kış turizm merkezleri arasında yer alan Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde, sezonun açılabilmesi için yeterli yağışının olmaması nedeniyle "kar duası" yapıldı.

        Kar yağışı azlığı ve pistlerde suni karlama sisteminin bulunmayışı, Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde kayak hocaları ile işletmecileri sıkıntıya soktu.

        Bütün hazırlıklar tamamlanmasına rağmen kar yağmadığı için sezonu açamayan otel çalışanları ve kayak hocaları, birinci etap piste çıkarak "kar duası" etti.

        Kayak ve snowboard hocası Alper Laçin, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin en eski kayak merkezlerinden biri olan Sarıkamış Cıbıltepe'de pistlerde suni kar makinesinin bulunmadığını söyledi.

        Kar yağışının az olması nedeniyle kayak sezonunun geç açılmasının bu sektörü olumsuz etkilediğini vurgulayan Laçin, şunları söyledi:

        "Pistlerimizde suni karlama sistemi olmadığı için biz de camia olarak Rabbimizden kar yağdırması için dua ettik. Türkiye'deki çoğu kayak tesislerinde karlama makinesi var bizde yok. Bizim tek geçim kaynağımız kar ve kayak olduğu için mecburen yüce Rabbimize tez zamanda kar yağdırması için dua ettik."

        Snowboard antrenörü Yusuf Alp de kayak turizmine bağlı ekonomik kazanç sağlayan kişilerin yağışların az olması nedeniyle sıkıntı yaşadığını ifade ederek, "Kar makinesi olsa, sezonu bir ay önce açma imkanı buluruz. Eğer böyle olursa Sarıkamış ve bölge ekonomisine katkısı fazla olacaktır." diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kars haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kars Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler