Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KOCAELİ (AA) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, 1-7 Aralık tarihlerinde 5 oyunu tiyatroseverlerin beğenisine sunacak.

        Taner Büyükarman'ın yazdığı, yönetmenliğini Bora Seçkin'in yaptığı "Soğan Gibi" adlı oyun Süleyman Demirel Kültür Merkezi (SDKM) Büyük Sahne'de 1 Aralık Perşembe saat 20.00'de, 2 Aralık Cuma saat 20.00'de 3 Aralık Cumartesi saat 15.00 ve 20.00'de izleyiciyle buluşturulacak.

        Oyunda, hayata dair bağlarını koparıp koparmama ikilemindeki insanların, tiyatro vasıtasıyla ayağa kalkma serüvenleri aktarılıyor.

        - "Mavi Yelkenli"

        Adnan Yılmaz'ın yazdığı yeni çocuk oyunu "Mavi Yelkenli" de SDKM Büyük Sahne'de de 4 Aralık Pazar saat 14.00'te ve 7 Aralık Çarşamba saat 11.00'de izlenebilecek.

        Yönetmenliğini Fatih Sevdi'nin yaptığı oyunda, Piri Reis'in 1513 yılında çizdiği haritasından yola çıkan ve hazine bulmanın peşine düşen iki kaptanın, kendilerini denizcilik kütüphanesinde bulmaları ve kütüphaneci, mühendis ile öğrencilerin yardımıyla kendilerine mavi yelkenli bir gemi yaparak yola çıkmak için seyircinin hayal gücüne ve katılımına ihtiyaç duyması anlatılıyor.

        - "Woyzeck"

        Karl George Büchner'in yazdığı Volkan Dinç'in yönettiği "Woyzeck" adlı oyun, 6 Aralık Salı Günü saat 20.00'de SDKM Tatbikat Sahnesi'nde oynanacak.

        George Büchner'in, dünya tiyatro literatürünün en önemli oyunlarından Woyzeck'te, insan olmak, erdem, ahlak, iyilik, para ve sınıf kavramları üzerinden sorgulanıyor.

        - "Kuşlar Yine Gelir"

        Ebru Özdemir'in yazdığı, Veysel Sami Berikan'ın yönettiği "Kuşlar Yine Gelir" adlı oyun, 6 Aralık Salı günü saat 14.00'te Gölcük Kazıklı Kervansaray Sahnesi'nde izlenebilecek.

        Sarper Saydam, Cansu Cengiz, Nursel Çeliktürk ve Başar Alemdar'ın rol aldığı oyun, hayal kurmayı ve oyun oynamayı unutmuş olan çocukları yeniden hayallerine kavuşturmayı ve onlara umut aşılamayı amaçlıyor.

        - "Henry ve Alice'in Gizli Yaşamları"

        David Tri̇stram'ın yazdığı, çevirmenliğini Sinan Gürtunca'nın yaptığı "Henry ve Alice'in Gizli Yaşamları" oyunu, SDKM Oda Tiyatrosu'nda 7 Aralık Çarşamba saat 20.00'de sahnelenecek.

        Yönetmenliğini Eylem Tanrıver'in yaptığı oyun, birbirlerini severek evlenen Henry ve Alice'in ilişkisini konu ediniyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler