Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Kadın ve Gençlik Platformu Derneği ile Gevher Sultan Araştırma Vakfının (GESAV) öncülüğünde, Yenimahalle, Etimesgut ve Altındağ belediyelerinin desteğiyle hayata geçirilecek "Başarılı Kadınlar Atölyesi Hayata Destek Projesi" sayesinde 18-49 yaş aralığındaki şiddet mağduru 60 kadına gümüş takı eğitimi verilecek.

        Yenimahalle Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, "Başarılı Kadınlar Atölyesi Hayata Destek Projesi" bir otelde düzenlenen etkinlikle tanıtıldı.

        Kadın ve Gençlik Platformu Derneği Başkanı Rüveyde Akbay, tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, proje sayesinde 18-49 yaş aralığındaki şiddet mağduru kadınlara gümüş takı eğitimi verileceğini belirterek, "Şiddet mağduru 60 kadın gümüş takı eğitiminin yanı sıra tasarım, pazarlama ve satış eğitimi de alacaklar. Bu sayede çalışarak ya da kendi işlerini kurarak hem kendi hayatlarına hem de ekonomik hayata katkı sağlayacaklar." ifadelerini kullandı.

        Şiddet mağduru kadınlarla ilgili araştırmalarda elde edilen istatistiklerden de bahseden Akbay, Hacettepe Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırmaya göre, ülke genelinde yaşamlarının herhangi bir döneminde fiziksel şiddete maruz kaldığını belirten kadınların oranının yüzde 39 olduğunu aktardı.

        Kadınların sadece fiziksel şiddete değil psikolojik, sosyal, ekonomik ve cinsel şiddete maruz kalabildiğini vurgulayan Akbay, "Bu konuda yapılan çalışmalar eğitim ve refah düzeyi yükseldikçe kadınların daha az şiddete maruz kaldığını göstermektedir." değerlendirmesini yaptı.

        Tanıtım toplantısına, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, eski TBMM Başkanı Köksal Toptan, Türk Sanayici ve İş Adamları Vakfı (TÜSİAV) Başkanı Veli Sarıtoprak, akademisyenler, hukukçular, bazı YÖK üyeleri ve çok sayıda dernek üyesi katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler