Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TUNCELİ (AA) - Tunceli'de Aliboğazı mevkisinde hava destekli devam eden operasyonda 3 teröristin daha etkisiz hale getirildiği bildirildi.

        Valilikten yapılan açıklamada, 23 Kasım tarihinde Çemişgezek ilçesi Aliboğazı mevkisi sınırlarında güvenlik güçleri tarafından operasyon başlatıldığı anımsatıldı.

        Bölgede teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için operasyonların sürdüğü aktarılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

        "Başlatılan operasyon sonrası devam eden arama tarama faaliyeti esnasında bugün güvenlik güçlerimizle teröristler arasında çıkan çatışmada 3 terörist etkisiz hale getirilmiş, daha önceden etkisiz hale getirilen 5 terörist ile birlikte toplam etkisiz hale getirilen 8 teröristin TKPML/TİKKO örgütü mensubu olduğu değerlendirilmekte olup ayrıca teröristlere ait birer adet AK-47 ve HK piyade tüfeği, 1 dragunov keskin nişancı tüfeği ve 1 tabanca ele geçirilmiştir."

        - 2 asker şehit oldu

        Açıklamada, çatışma esnasında 2 uzman çavuşun ağır yaralandığı belirtilerek, yaralı askerlerin Elazığ Fırat Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildiği ve yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olduğu kaydedildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tunceli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tunceli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler