Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SAKARYA (AA) - Sakarya Büyükşehir Belediyesi Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Dairesi Başkanlığı çalışmalarında kullanılacak 12 yeni aracın göreve başladığı bildirildi.

        Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, 12 yeni araçla toplam araç sayısının 131 olduğunu söyledi.

        Karla mücadele ve diğer teknik işlemlerde profesyonel bir yapıya sahip olduklarını ifade eden Toçoğlu, "Son teknoloji bu araçlarla 16 ilçemize hizmet taşımaya devam edeceğiz. Hamd olsun geldiğimiz noktada toplam 131 araçlık dev bir filoya sahibiz. Karla mücadeledeki araç sayımız ise 59. Sadece kamyon olarak 46 tane aracımız var. Profesyonel bir yönetim anlayışımız var. Araç ve ekipman konusunda hiçbir sıkıntı yaşamamamız. Hiçbir sıkıntımız yok. 16 ilçede tüm ihtiyaçlara cevap üretebilen güçlü bir kurumuz." dedi.

        - Yeni hal yapımı çalışmaları

        Büyükşehir Belediye Başkanı Toçoğlu, AK Parti Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün ile Sakarya ve bölgesine hizmet sunacak Toptan Sebze ve Meyve Hali Kompleksinde devam eden çalışmaları inceledi.

        Ziyaretin ardından değerlendirmelerde bulunan Toçoğlu, Arifiye Kirazca Mahallesi’ndeki bu 96 bin metrekarelik alanda yeni bölge hali için çalışmaların başladığını belirtti.

        Sebze ve meyve sektörüne can suyu katacak bir projeyi hayata geçirdiklerini aktaran Toçoğlu, "Çalışmalar şu anda belirlediğimiz takvime göre devam ediyor. Proje alanındaki kazı ve dolgu işlemleri tamamlandı. Ekiplerimiz şu anda zemin iyileştirme çalışmalarını son sürat sürdürüyorlar. Bu etabın ardından inşallah artık yapım çalışmalarını başlatacağız. Yola çıkarken de ifade ettik, her şey esnafımız için. İnşallah içinde dükkanlar, idari bina ve çok çeşitli ihtiyaç alanları bulunan bu büyük yatırımı şehrimize en kısa zamanda kazandıracağız. Projemize verdikleri destekler için değerli milletvekillerimize de teşekkür etmek istiyorum." diye konuştu.

        Üstün ise böyle önemli bir yatırımın Büyükşehir Belediyesi ve ilgili esnafların birlikteliğiyle hayata geçirilmesinin önemli olduğu belirterek, şöyle devam etti:

        "Tabi bir diğer konu tamamlandığında halimizin bölge hali olarak hizmet sunacak olması. Bu hem Sakarya'mız hem de bu bölgedeki diğer şehirler açısından çok önemli. Sakarya'nın bu sektörde farkını ortaya koyacak bir yatırım kazanacağı inancını taşıyoruz. Büyükşehir Belediyemize teşekkür ediyoruz. Esnaf arkadaşlarımızı da kutluyoruz. Şimdiden Sakarya'mıza hayırlı olmasını diliyoruz."

        - Trafiği etkileyen unsurlara izin verilmeyecek

        Sakarya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı Semih Bayraktar, usulsüz park yapmalara yönelik denetimlerin artarak devam edeceğini bildirdi.

        Kent trafiğini etkileyecek durumlara izin verilmeyeceğini vurgulayan Bayraktar, şöyle devam etti:

        "Bu konuda vatandaşlarımızdan duyarlılık bekliyoruz. Şehirde oluşan trafik sıkışıklığının en önemli sebebi usulsüz park yapmadır. Bu konuda vatandaşlarımızı duyarlı olmaya davet ediyoruz. Bu konuda yasal mevzuat gereğince gerekli işlemler yapılıyor. Kaldırımda bulunan araçlar, inşaat alanlarındaki çamurun yollara taşınması, izinsiz yol işgal etme, durak levhalarının altına araç bırakmak gibi olumsuzluklara şehir yaşamında izin veremeyiz. Bizim şehircilik anlayışımızda böyle bir şey söz konusu olamaz. Şehrin yaşam kalitesini birlikte yükselteceğiz. Bu konuda herkese sorumluluk düşüyor. Usulsüz parklanmalar şehrin trafik akışını olumsuz yönde etkilemekte. Zabıta teşkilatımız bu konuda sahada aktif bir mücadele veriyor. Vatandaşlarımızda usulsüz park konusunda her fırsatta tarafımıza şikayetlerini iletiyorlar. Bir kez daha tekrarlamak istiyorum. Yaya yollarına, trafik akışını olumsuz etkileyecek arterlere, otobüs duraklarına araçlarımızı park etmeyelim. Bu konuda vatandaşlarımızdan duyarlılık bekliyoruz."

        - Ofis Sanat Merkezi ilkokul öğrencilerini ağırlıyor

        Büyükşehir Belediyesi Ofis Sanat Merkezi öğrencilere yönelik gerçekleştirilen atölye çalışmaları devam ediyor.

        Sanatsal farkındalığın geliştirilmesinin amaçlandığı atölye çalışmaları ile öğrenciler resim yaparak eğlenmenin ayrıcalığını yaşıyor.

        Son olarak Adabilim Koleji öğrencilerinden oluşan 40 kişilik grup Ofis Sanat Merkezi’nde bulunan Anadolu Ajansı (AA) tarafından düzenlenen uluslararası fotoğraf yarışması "Istanbul Photo Awards 2016"nın ödüllü fotoğrafları sergisini öğretmenleri gözetiminde gezdi. Sanatsal farkındalığın geliştirilmesinin amaçlandığı atölye çalışmaları ile öğrenciler resim yaparak eğlenmenin de ayrıcalığını yaşadı. Ziyaretin ardından ise aileler merkeze yapılan ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek, Büyükşehir Belediyesine teşekkür etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sakarya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sakarya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler