Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ŞANLIURFA (AA) - Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinde laparoskopik (kapalı) yöntemle tüp mide ameliyatı yapılmaya devam ediliyor.

        HRÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, bir süre önce hastanenin genel cerrahi kliğine başvuran 2 kadın hastaya obezite rahatsızlığı teşhisi konuldu. Doçent Dr. Abdullah Özgönül ve cerrahi ekibi tarafından, yaşları 39 ile 44 olan obez 2 kadın hastaya laparoskopik tüp mide ameliyatı başarılı bir şekilde yapıldı. Sağlıklarına kısa sürede kavuşan iki hasta, ameliyat sonrası sorunsuz bir şekilde taburcu edildi.

        Açıklamada görüşlerine yer verilen Doçent. Dr. Özgönül, tüp mide ameliyatının günümüzde obezitenin cerrahi tedavisinde en sık yapılan ameliyatlardan olduğunu belirtti.

        Ameliyatta midenin yaklaşık 3'te 4'lük kısmının çıkarıldığını belirten Özgönül, şunları kaydetti:

        "Ameliyatla midenin kapasitesi küçültülmekte, fakat fonksiyonları değiştirilmediğinden birçok besin grubunun az olarak tüketilmesine olanak sağlamakta sonuçta küçülen mide hacmi nedeniyle erken doyma olmakta ve kilo kaybına neden olmaktadır. Tüp mide ameliyatı kapalı olarak yapılıyor. Böylelikle yara iyileşmesi daha hızlı olmakta, ağrı daha az olmakta, hastanede kalış süresi kısalmaktadır. Bu ameliyatla şeker hastalığı yüzde 40-60 oranında hipertansiyon yüzde 60-70 oranında düzelmekte ve kişinin ilaç kullanmasına gerek kalmamakta, kişiden kişiye ufak farklılıklar olmakla birlikte ilk ay 15 kilogram kadar kilo kaybı olmaktadır. Takip eden 2. ayda 10 kilogram 3. ayda 6 kilogram ve sonraki aylarda ise ayda 4-5 kilogram kaybı olmaktadır. Obezite sorunu olan hastalarımızı hastanemize bekliyoruz."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Şanlıurfa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Şanlıurfa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler