Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ADIYAMAN (AA) - Kahta Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Tarım Çalıştayı düzenlendi.

        Kahta Gençlik Merkezi'nde düzenlenen çalıştay Kaymakam Ahmet Gazi Kaya başkanlığında yapıldı.

        Kaya, Kahta'nın çok verimli topraklara sahip olan bir tarım ilçesi olduğunu, ilçe bazında son yıllarda yapılan desteklemeler ve yürütülen projelerle büyük atak yaptığını söyledi.

        İlkel tarımdan modern ve sulu tarıma geçişin çok hızlı bir şekilde yapıldığını ifade eden Kaya, şunları kaydetti:

        "Kahta badem, nar ve zeytin ile büyük başarı göstererek Türkiye'de organik bakımından ilk sıralarda yer almaktadır. Bu gelişme ilçe ekonomisine katkı sunduğu gibi ülke ekonomi çıtasını da yükseltmektedir. Yapmış olduğumuz çalışmalar neticelendiğinde ilçe halkının refah seviyesi yükselecek ve ilçe dışarıdan işçi almaya başlayacaktır."

        Kahta Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Fahri Can ise ilçenin tarım çalışmaları neticesinde bir cazibe merkezi haline geleceğini, halkın projelere göstermiş olduğu yoğun ilginin giderek arttığını bunun ise çok sevindirici olduğunu söyledi.

        Toplantıda ilçenin bulunduğu tarım durumu, tarım sorunları, biten ve yürütülen tarım projeleri, tarıma üniversitenin katkısı ve çiftçilerin beklentileri konuları konuşuldu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adıyaman haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adıyaman Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler