Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MUĞLA (AA) - Muğla Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü ile Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası işbirliğiyle Fethiye'de düzenlenen, "Temel Seviye Girişimcilik Eğitimi"ni tamamlayan kursiyerlere sertifikaları törenle verildi.

        Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Mesleki Eğitim Merkezi toplantı salonunda gerçekleştirilen törende konuşan Muğla Valisi Amir Çiçek, Muğla'da tek sıkıntının girişimcilik ruhunun hayata geçirilememesi olduğunu söyledi.

        Herkesin içinde gizli bir girişimcilik ruhu olduğunu, onu harekete geçirebilmek için de kursların ve belgelerin yeterli olmadığını ifade eden Çiçek, "Biz sadece belgeyle kalmayacağız. KOSGEB'i, kredileri faizsiz veren hangi kurum varsa onları da takip edeceğiz. Lütfen kaynakları kasalarda saklamasınlar. Hükümetimizin de politikası bu. Paralar bankalarda faizlerle değil üretime yönelik kanalize edilmeli. Bize düşen görev sadece yetiştirmek değil, bundan sonra da girişimcilik belgesini almış olan arkadaşlarımızın girişimcilik ruhunu harekete geçirmek için takip edeceğiz." dedi.

        Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü İlyas Sarıyerli de geçtiğimiz yıl bin 701 olarak gerçekleşen işbaşı eğitim programından yararlananların sayısının yüzde 400 artışla bu sene 6 bin 300 olarak gerçekleştiğini belirterek, "Burada vatandaşa ödediğimiz miktar 32 milyon 200 bin lira. Buradaki yüzde 400'lük artış devletimizin kaynağıdır. Vatandaşımıza ödenmiştir. Aynı zamanda onları da sertifikalandırarak nitelikli iş gücüne destek olmadır." diye konuştu.

        AK Parti Muğla Milletvekili Hasan Özyer de İŞ-KUR'un eskiden sekreterya görevini yaptığını, şimdi ise ekonominin önemli bir işlevini gerçekleştirmekte olduğunu söyledi.

        Yapılan konuşmaların ardından eğitim alan 102 kursiyer sertifikasını aldı.

        Törene, Muğla Valisi Amir Çiçek ve AK Parti Muğla Milletvekili Hasan Özyer'in yanı sıra Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı da katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muğla haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muğla Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler