Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BİTLİS (AA) - OKTAY BAYAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Ukrayna'dan getirilerek Bitlis'in Ahlat ilçesine yerleştirilen Ahıska Türklerinden Nüferoğlu ailesi, Türkiye'de bebek sevinci yaşadı.

        Zorlu günlerin ardından kavuştukları öz vatanlarında huzurlu bir yaşam süren Ahıska Türklerinin mutluluğu, dünyaya gelen bebekleriyle ikiye katlandı.

        Polat ve Sevilay Nüferoğlu çifti, vatan toprağında kucakladıkları bebeklerine, kendilerine sahip çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a duydukları minnettarlığın bir ifadesi olarak eşi Emine Erdoğan'ın adını verdi.

        - "Vatan toprağında ilk bebek sevincimiz"

        Ahlat'taki Ahıska Türklerinin temsilcisi Mansur Baytaroğlu, geçen yıl evlenen çiftin çocuk sahibi olmasından büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

        Ahıskalı Türkler olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'a minnettar olduklarını belirten Baytaroğlu, "Ahlat'ta vatan topraklarındaki ilk bebeğimiz dünyaya geldi. İlk defa vatanımızda, Ahlat'ta, Nüferoğlu çiftinin kız çocukları oldu. Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın eşinin ismini verdiler. Çok memnun olduk, çok sevindik. Bu aileye ve vatana hayırlı olsun. Başta Cumhurbaşkanımız Erdoğan olmak üzere tüm bakanlara, bize destek veren herkese teşekkür ediyorum. Çok memnunum. Kız çocuğuna 'Emine' ismini verdikleri için de aileye teşekkür ederim." diye konuştu.

        Bebeğin babaannesi Gülcemal Nüferoğlu da vatan topraklarında torun sahibi olduğu için mutlu olduklarını ifade ederek, "Çok mutlu olduk. İnşallah hayırlı olur." dedi.

        Anne Sevilay Nüferoğlu ise bebeğini vatanında dünyaya getirdiğini dile getirerek, "Bu bizim ilk çocuğumuz. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşinin ismi 'Emine' olduğu için bebeğimize bu ismi verdik. Allah onlardan razı olsun. Onlar sayesinde vatan toprağında bebeğimiz dünyaya geldi." şeklinde konuştu.

        Baba Polat Nüferoğlu, "Bebeğimiz erkek olsaydı ismini 'Recep Tayyip' koyacaktık. Kız olduğu için Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın eşinin adı olan 'Emine' ismini koyduk. Çok mutluyuz." ifadelerini kullandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bitlis haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bitlis Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler