Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        YALOVA (AA) - Çiftlikköy ilçesinde çipli kimlik kartları dağıtımına başlandı.

        Çiftlikköy İlçe Nüfus Müdürlüğü'nde düzenlenen çipli kimlik kartı dağıtım töreninde konuşan Çiftlikköy Kaymakamı Cengiz Karabulut, yeni sistemle çalınma veya usulsüz kullanma durumlarının önüne geçileceğini söyledi.

        Yeni kimlik kartlarının Türkiye genelinde 11 pilot ilde dağıtımına başladığını, bu illerden birisinin de Yalova olduğunu belirten Karabulut, şöyle konuştu:

        "Şu anda Çiftlikköy ilçesinde de yeni kimlik kartlarımızın düzenlemesi ilçe nüfus müdürlüğünde başladı. Biz, vatandaşlarımızı müdürlüğümüze davet ediyoruz. Yeni kimlik kartları çipli sistem olacağından güvenlik itibariyle de daha rahat kullanılacaktır. Vatandaş, bir biyometrik fotoğrafla eski nüfus cüzdanı veya kimlik yerine geçen ehliyet, pasaport, sürücü belgesi gibi belgelerle nüfus müdürlüğüne müracaat etmesi halinde müracaatları gerçekleştirilecek. Müracaatta, kişilerin sağ ve sol ellerinin avuç içi ayası, damar izi ve parmak izi alınıyor. Müracaatlar neticesinde belirtmiş oldukları adreslere kimlikler PTT yetkilileri tarafından teslim ediliyor. Amacımız kısa süre içerisinde ilçe genelinde ikamet eden tüm vatandaşlarımızı Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartına kavuşturmak."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Yalova haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yalova Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler