Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AKSARAY (AA) - Aksaray Üniversitesi’nde (ASÜ) öğrenim gören uluslararası öğrenciler, Turkuaz Öğrenci Topluluğu ve Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF) işbirliği ile düzenlenen programda kendi kültürlerini tanıttı.

        ASÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, ASÜ Konferans Salonu’nda düzenlenen programda yaptığı konuşmada, hiçbir uluslararası öğrencinin Aksaray’da kendini yabancı hissetmemesi gerektiğini söyledi.

        ASÜ'deki tüm uluslararası öğrencilerin, kendilerinin misafiri olduğunu vurgulayan Rektör Şahin, "Öğrencilerimiz kendilerini burada asla yabancı hissetmesinler. Çünkü onlar, zaten bizim gönül coğrafyamızdaki kardeş ülkelerden geliyorlar. Bu nedenle kendilerini yabancı bir ülkede gibi değil, evlerinde gibi hissetmeleri gerekiyor. Şu anda yaklaşık 30 farklı ülkeden bine yakın öğrencimiz var. Bu öğrencilerimizden ricamız, kendi ülkelerine gittiklerinde ASÜ'yü anlatmalarıdır." diye konuştu.

        Turkuaz Öğrenci Topluluğu Başkanı Reyan Mustafayev'in, topluluğun amaçlarına ilişkin konuşmasının ardından kürsüye gelen UDEF Aksaray Temsilcisi Fevzi Çay, derneğin kültürlerarası köprü kurmak için faaliyetlerde bulunduğunu belirtti.

        Daha sonra farklı ülkelerden öğrenciler, sırasıyla sahneye geldi ve videolar eşliğinde ülkelerine dair bilgiler sundu.

        Kıyafetler, folklor ve şarkılardan oluşan tanıtım, izleyiciler tarafından ilgi gördü.

        Programa, akademisyen ve öğrenciler katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aksaray haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aksaray Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler