Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MUŞ (AA) - Muş'ta, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından çeşitli alanlarda açılan kurslara kadınlar yoğun ilgi gösteriyor.

        SYDV bünyesindeki Aile Destek Merkezi Koordinatörü Özlem Yetkin Güler, gazetecilere yaptığı açıklamada, 4 yıl önce açılan merkezde düzenlenen 15 kursa 320 kadının katıldığını söyledi.

        Açılan kilim, mefruşat, nakış, el sanatları, dekoratif nakış, Kur'an-ı Kerim kurslarına kadınların yoğun ilgi gösterdiğini analatan Güler, şöyle konuştu:

        "Kadınlar burada toplumla özdeşleşiyor, evden çıkarak bir nefes alıyor. Dünyanın sadece evlerden ibaret olmadığını anlıyorlar. Geçen yıl bin öğrencimiz burada kurs gördü. Kurs sonunda belgeleri aldıktan sonra açılan mesleki eğitim sınavlarına katılarak usta öğretici olacaklar. Kadınlar hiçbir masraf yapmadan kurslarına devam ediyor. Biz kurum olarak bütün malzemelerini alıyoruz. Yaptıkları ürünlerin birini kendileri alıyor, birini de kuruma bırakıyorlar."

        Güler, kursa katılan kızların genelde çeyiz eşyaları üretiklerini dile getirdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muş haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muş Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler