Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MANİSA (AA) - Manisa'da AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Tonguç, "Dövizi bozduruyoruz, kirli oyununu bozuyoruz" kampanyası başlattıklarını açıkladı.

        Şehzadeler ilçesi Kuyumcular Çarşısı'nda bir döviz bürosu önünde gazetecilere açıklama yapan Tonguç, ilçe yöneticileriyle ülke genelinde başlayan dolar bozdurma kampanyasına destek olduklarını kaydetti.

        Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminin asıl amacının; iç savaş çıkartarak ülkeyi bölmek, parçalamak olduğuna işaret eden Tonguç, "Biz Şehzadeler ilçesi olarak 15 Temmuz’da dimdik ayakta durduk. Kanımızla, canımızla koruduğumuz devletimizi dün olduğu gibi bugünde aynı ruh, aynı heyecan, aynı vatan, millet ve bayrak sevgisiyle korumaya hazırız. Savaşlar sadece silahla değil, ekonomi ile de oluyor. Ekonomik yönden de hiçbir zaman ülkemizi yalnız bırakmayız. Cumhurbaşkanı'mız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın cesareti, Başbakan'ımız Sayın Binali Yıldırım'ın dirayeti aziz milletimizin de ferasetiyle bu darbe girişimi geri püskürtülmüştü. Bunda başarılı olamayan Türkiye düşmanları şimdi de güya akılları sıra döviz üzerinden Türkiye ekonomisine darbe vurmaya çalışıyorlar." diye konuştu.

        Türkiye'nin artık eski Türkiye olmadığını, 70 sente muhtaç olmayan, birilerinin karşısında el pençe divan durmayan bir ülke haline geldiğini ifade eden Tonguç, şöyle devam etti:

        "Türkiye istikrar ve güvenin tesis edildiği bir ülkedir. Onların ne dediği değil, bizim ne dediğimiz önemli. Bugün burada 'Dövizi bozduruyoruz, kirli oyununu bozuyoruz' kampanyasını başlattık. Dış güçlerin bu kirli oyununa karşı çok uyanık olmalıyız. Şunu unutmayalım ki dövizi her zaman buluruz. Lakin vatanımızı asla bulamayız. Bu aynı zamanda bizim vatan borcumuzdur. Tüm sivil toplum örgütleri ve tüm siyasi partiler ve Manisalı hemşerilerimizin 15 Temmuz’da sergiledikleri dik duruşun aynısını da bu konuda sergilemelerini bekliyor, başlattığımız bu kampanyaya katılmalarını davet ediyoruz."

        Kampanyayı destekleyen vatandaşlardan Ahmet Nalbant, ülkenin her taraftan saldırı altında olduğunu dile getirerek, "Ülkemizi ekonomik yönden çökertmeye çalışıyorlar. Emellerine ulaşamayan içteki ve dıştaki hainler, doları ve dövizi yükselterek, ülkemize diz çöktüreceklerini umuyorlar. Biz de paramıza sahip çıkıyor ve elimizdeki dolarları, dövizleri bozduruyoruz." dedi.

        Herkesi elindeki dövizi bozdurmaya davet eden Mehmet Kavas isimli vatandaş ise "Bu ülke hepimizin, sahip çıkalım." diye konuştu.

        Açıklamanın ardından Tonguç ve beraberindekiler döviz bürosunda dolar bozdurdu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Manisa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Manisa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler