Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TOKAT (AA) - Zile Belediyesinin hazırladığı "Sokak Sağlıklaştırması Tanıtım Projesi" kapsamında 17 evin çatı ve cephe restorasyonu 2017'de gerçekleştirilecek.

        Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Kültür ve Turizm Bakanlığının Sepetçi, İpek, Kabutlu ve Topçu sokaklarında yer alan toplam 141 tarihi evin restorasyon için halkı bilgilendirme toplantısı, Zile Saray Sineması'nda yapıldı.

        Toplantıda konuşan Zile Belediye Başkanı Lütfi Vidinel, ilçede 3 bin 600 tarihi Türk evi bulunğunu söyledi.

        Vidinel, şöyle konuştu:

        "Belediyemiz bu evlerin korunması ve yaşatılması adına Kültür ve Turizm Bakanlığına sokak sağlıklaştırması kapsamında proje başvurusunda bulundu. Bu çalışmalarımız neticesinde 141 evimizin restorasyon projeleri için bütçe ayrıldı. Mülkiyet sahibinden hiçbir ücret talep etmeden restorasyon projesi hazırlanarak inşallah restorasyon çalışmaları yapılacak. Bu ilçemiz turizmi açısından sevindirici bir durum. İlçemize ve halkımıza hayırlı olsun."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tokat haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tokat Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler