Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MERSİN (AA) - TEMA Vakfı'nın 25. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde Erdemli'de 2 bin fidan toprakla buluşturuldu.

        TEMA Vakfı Erdemli Gönüllü Temsilcisi Haluk Gülle, Kösbucağı Mahallesinde TEMA gönüllüleri, Erdemli Belediyesi ve Orman İşletme Müdürlüğünün ortaklaşa gerçekleştirdiği etkinlikte yaptığı konuşmada, ilçede 5 bin öğrenciye okullarında TEMA ve erozyonla mücadele konusunda eğitim verildiğini ileri ki dönemlerde bu rakamın 20 bin olarak hedeflendiğini söyledi.

        Gençlere önce çevre ve orman varlıkları hakkında eğitim verildiğini anlatan Gülle, "Yıllardır geleceğimiz olan gençlerimize eğitim veriyoruz. İnsanlara verilen kuru bilginin hiçbir işe yaramadığını, bilginin hayata geçtiğinde bir işe yaradığını gördük. Bu nedenle de bunu arazide tatbikata döktük. Önce eğitim verip ardından da gençlerimize fidan diktiriyoruz. İşte gelecek bunlarda. Yani fidanları toprakla buluşturup erozyonun önüne geçmek istiyoruz." dedi.

        Erdemli Orman İşletme Müdürü İsmail Çelik de ormanlara dikilen fidanlarla ormanların geleceğinin teminat altına alındığını belirtti.

        TEMA Gönüllüsü Nuriye Sandalcı ise ülkenin geleceği ve çocuklar için fidan diktiklerini belirterek, "Her fidanı bir çocuk olarak kabul ediyoruz. Vatanımızın toprakları çok kıymetli. Bu nedenle bu kıymeti kaderine terk etmeyip fidan dikiyor, doğamızı koruyoruz." ifadelerini kullandı.

        Konuşmaların ardından fidan dikimi gerçekleştirildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler