Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MERSİN (AA) - Silifke ilçesinde üretilen baklanın yarısı Irak'a ihraç ediliyor.

        Atayurt Hal Derneği Başkanı Ali Türer, yaptığı açıklamada, bakla sezonunun başladığını ve şu anda üreticiden baklanın kilosunun 2,5 liradan alındığını belirtti.

        Baklanın özel olarak paketlendiğini ifade eden Türer, bakla fiyatının iyi olmasının ise üreticiyi sevindirdiğini, bu yıl bin dönüm araziden yaklaşık 500 ton bakla hasat edileceğini ve bunun yarısının Irak'a ihraç edileceğini ifade etti.

        Baklanın geçmişinin çok eskilere dayandığını ve vitamin bakımından da zengin bir sebze olduğu için Türk mutfağının vazgeçilmez yiyeceklerinden biri olduğunu belirten Türer, "Çukurova bölgesinde yaygın olarak üretimi yapılan bakla, hem taze hem de kuru olarak yenilebilen bir sebze. Bölgemizde üretilen baklanın çoğunluğu İzmir, İstanbul, Ankara gibi büyük şehirlere gönderiliyor. Dileğimiz, fiyatların sezon boyunca iyi olup çiftçimizin yüzünün gülmesidir." diye konuştu.

        Bakla üreticisi Sedat Kaya ise, fiyatların şu anda iyi olduğunu ve bu şekilde devam etmesi halinde memnun olacaklarını bildirdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler