Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MANİSA (AA) - Manisa Telsiz Radyo Amatörleri ve Arama Kurtarma Derneği (MAT) Başkanı Bahattin Özer ve Yönetimi, Vali Güvençer'i makamında ziyaret etti.

        Vali Güvençer'e dernek hakkında bilgi veren Özer, derneğin 1 Kasım'da kurulduğunu, amatör telsizcilik belgesine sahip 50 üyesi bulunduğunu belirtti.

        Özer, "Dernek üyesi arkadaşlarımızla birlikte daha önce Manisa'da başka bir dernek çatısı altında faaliyetlerimizi sürdürüyorduk. Van depreminde, Soma'daki maden kazasında haberleşme ve arama kurtarma faaliyetlerinde deneyimli arkadaşlarımızdan kurulan bir derneğiz. Manisa'daki ilgili kamu kurum ve kuruluşları ile kısa sürede protokol yaparak koordineli bir şekilde ekip olarak destek vermeye hazırız." dedi.

        Özer, her mahallede bir amatör telsizciyi dernek üyesi yaparak olası bir afet durumunda kesintisiz haberleşmeyi il genelinde sağlamayı hedeflediklerini söyledi. Derneğin tamamen gönüllülük esasına göre faaliyette bulunduğunu ifade eden Özer, sosyal sorumluluk kapsamında Spil Dağı eteklerine terk edilerek yaşamını burada sürdüren sokak hayvanlarını besleme çalışmalarını da sürdürdüklerini belirtti.

        Özer, Vali Güvençer'e Türk bayrağı ile çekilmiş çerçeveletilmiş fotoğrafını hediye etti.

        Vali Güvençer'i Manisa Bitlisliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Cevdet Çiçek ve Yönetimi de ziyaret etti.

        Çiçek, Manisa Ahlatlılar Kültür ve Dayanışma Derneği ortaklığında 26-29 Mayıs 2016 tarihleri arasında Manisa Büyükşehir Belediyesi Fuar Merkezi'nde Manisa'da ilk kez Bitlisliler Tanıtım Günleri düzenlediklerini belirterek, Manisa'da faaliyetlerini sürdüreceklerini belirtti.

        Manisa Trabzonlular Dernek Başkanı Doç. Dr. Mustafa Kazaz ve Yönetimi de Vali Güvençer'e nezaket ziyaretinde bulundu.

        Ziyarette derneğin amaçları ve projeleri hakkında bilgi veren Kazaz, "Hemşehrilerimize destek oluyoruz, sosyal ve kültürel faaliyetler düzenliyoruz. Horon ekibi oluşturduk ve çeşitli etkinliklerde görev alıyor." diye konuştu.

        Manisa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Yusuf Enli ve yönetimi de Vali Güvençer'i ziyaret etti.

        Vali Güvençer de ziyaretlerden duyduğu memnuniyeti dile getirerek ziyaretçilerin kendileri ve temsil ettikleri kurumlar hakkında verdikleri bilgilerle Manisa'yı daha kısa sürede tanıdığını söyledi.

        Vali Güvençer, birlik ve beraberlik içinde hizmet etmekten mutluluk duyacağını kaydetti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Manisa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Manisa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler