Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Altındağ Belediyesine bağlı Karapürçek Piri Reis Gençlik Merkezi öğrencileri, Uluslararası Canlandırma Atölyesi’nde çizgi film dersi aldı. Avusturyalı Animasyon Yapımcısı Roland Schütz eşliğinde çizgi film yapım aşamalarını öğrenen çocuklar, yetenekleriyle dikkat çekti.

        Altındağ Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Avusturyalı Animasyon Yapımcısı Roland Schütz, Gezici Çizgi Film Festivali kapsamında düzenlenen etkinlikte Karapürçek Piri Reis Gençlik Merkezi öğrencilerine ders verdi. Canlandırdıkları birbirinden farklı kahramanları çizgi filme yansıtan çocukların güçlü hayal dünyalarının olduğunu söyleyen Schütz , "Bu çocuklar arasından yetenekli animasyon sanatçıları çıkabilir." ifadelerini kullandı.

        Çizgi film yapım aşamalarını anlatan Schütz, ilk aşamanın taslak çıkarma işlemi olduğunu belirterek, bir görüntü için 12 ayrı çizime ihtiyaç duyulduğu ve ardından figürlerin çizildiğini söyledi. Schültz, ayrıca figürlerin fotoğraflanarak birleştirildiğini ve gerekli seslerin çizim üzerine yerleştirildiğini dile getirdi.

        - Kendi çizgi filmlerini yaptılar

        Hayallerindeki çizgi filmleri yapan Karapürçek Piri Reis Gençlik Merkezi öğrencilerinden Damla Beyazıt, duygularını şöyle anlattı:

        "Kendi çizgi filmimi kendim yaptım. Bana ait bir kahramanım oldu. Çok keyif aldım. Her şeye kendim karar verdim. Beğenmediğim zaman silip tekrar yaptım. Bu derste televizyondaki çizgi filmlerin nasıl yapıldığını öğrendim. Düşüncelerimizi önce kağıda aktardık, sonra da sıradaki hareketi çizdik. Bunların hepsini arka arkaya getirip birleştirdik. İlk defa böyle bir eğitim aldım."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler