Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GAZİANTEP (AA) - Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, Gaziantep'in yaşanılacak bir şehir ve sağlıklı yaşamdan, sağlıklı yaşlanmaya kadar uzun vadeli bir kent olduğunu belirtti.

        Ulusoy, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Hürriyet gazetesi ve TÜRSAB tarafından yürütülen gastronomi alanında "Gaziantep'i Keşfet" programında yaptığı konuşmada, başta turizm olmak üzere birçok alana zarar veren terörle mücadele konusunda herkesin bir arada olması gerektiğini söyledi.

        Terörün insanlık suçu olduğunu ifade eden Ulusoy, "Bu konuda Gaziantep'i kutlamamız gerekiyor. Çünkü bir yandan terörle mücadele ediyor, bir yandan da 300 binden fazla Suriyeliyi barındırarak dünyaya insanlık dersi veriyor." dedi.

        Kentteki güzelliklerin Türkiye'ye ve dünyaya tanıtılması gerektiğini aktaran Ulusoy, bu anlamda Hürriyet gazetesinin de önemli bir misyon üstlenebileceğini kaydetti.

        Gaziantep'in turizme, Türkiye'nin de Gaziantep'e ihtiyacı olduğunu vurgulayan Ulusoy, "Keşke bugün Gaziantep'e yapılan şeyler 15 yıl önce yapılsaydı. Bugün çok daha farklı şeyleri konuşuyor olabilirdik. Gaziantep yaşanılacak bir şehir. Sağlıklı yaşamdan, sağlıklı yaşlanmaya kadar uzun vadeli bir kent. Gaziantep'in bir numara olması için önünde engel olduğuna inanmıyorum." diye konuştu.

        - "Mütevazı olamayız"

        Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de kentin tarihi, turistik mekanlarıyla kent yaşantısını anlatan bir sunum yaptı.

        Zor coğrafyada, dimdik ayakta durmaya ve karanlığa rağmen aydınlığı çoğaltmaya çalıştıklarını belirten Şahin, program kapsamında kente gelen misafirleri 2 gün boyunca gezdirerek, kenti yaşamalarını sağladıklarını aktardı.

        Gaziantep'i hep birlikte daha iyi yerlere taşıma gayretinde olduklarını vurgulayan Şahin, "Bu şehir, özellikle gastronomi ve müzeler konusunda çok iddialı. Hiç mütevazı olamayız, çünkü elimizdeki sermaye çok güçlü. Zaten UNESCO tarafından Yaratıcı Şehirler Ağına seçilmemiz de bunun en güzel örneği. Bu alanda kendimizi geliştirmeye ve daha da büyümeye devam edeceğiz." diye konuştu.

        Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin de Gaziantep'e farklı zamanlarda geldiğini, her seferinde daha fazla gelişen ve büyüyen bir kentle karşılaştığını kaydetti.

        Gaziantep'in dünyayla entegre olan, dünyaya açılan bir yapısı bulunduğunu ifade eden Ergin, Gaziantep'i Keşfet programı sayesinde kenti 2 gün boyunca gezme imkanı bulduklarını, bu ziyaret sırasında enerjisi yüksek insan ve şehir yapısıyla karşılaştıklarını sözlerine ekledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gaziantep haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gaziantep Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler