Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SAMSUN (AA) - Samsun'da yaşayan 60 yaşındaki emekli matematik öğretmeni Aydın Cerit, Türkiye Cumhuriyeti'nin 93. kuruluş yıl dönümü anısına hazırladığı ve çözen ilk kişiye 93 aylık emekli maaşını vermeyi vadettiği 93 basamaklı iki sorunun bir profesör tarafından çözüldüğünü bildirdi.

        Cerit, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hazırladığı soruya ilk doğru cevabın Beykent Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Afgan Aslanov tarafından verildiğini söyledi.

        Aslanov'un, sorunun çözümünü yapılan duyurudan 2 gün sonra bilgisayarda Excel yardımıyla çözerek kargoyla kendisine ulaştırdığını belirten Cerit, "Zor bir soru olduğunu ama program geliştirip yaptığını söyledi. Ödülü istemediğini de belirtti. 'Maaşında gözüm yok' dedi. Sağolsun. Biraz sarsıldım, kendime olan güvenimi kaybettim. Ancak çalışmalarım halen sürüyor. Çözüleceğini tahmin etmiyordum." diye konuştu.

        Cerit, soruları Aslanov'ın dışında 2 kişinin daha çözdüğünü kaydetti.

        Daha önce de bu tür ödüllü sorular hazırlayan Cerit, Kasım ayının başında Türkiye Cumhuriyeti'nin 93. kuruluş yıl dönümü anısına 2 soru hazırlamış 5 Aralık'a kadar çözen ilk kişiye 93 aylık emekli maaşının yanı sıra 93 ay öğle yemeği vereceğini vadetmişti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Samsun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Samsun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler